Yozgat Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara gül dağıttı.

     Müftü Nuh Korkmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kamu çalışanlarını ve esnafları ziyaret ederek etkinliklere davet ettiklerini ve gül dağıttıklarını söyledi.

     Korkmaz, ''Bu hafta içerisinde milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslamiyetin daha iyi anlaşılması gerek. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Peygamberimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün beşeriyet için model konumundadır. Yapacağımız etkinliklerde geniş katılım bekliyoruz'' diye konuştu.

SORGUN'DA DA ETKİNLİKLER YAPILDI

                Sorgun'da ''Kutlu Doğum Haftası'' kapsamında kadınlara yönelik etkinlik yapıldı.

     İlçe Müftüsü Fikret Ekinci'nin de katıldığı programda Müftülük İlahi Grubu ilahi seslendirdi.

     Hazırlıklara aylar öncesinden başladıklarını belirten Ekinci, ''İlahi Grubumuz iki ay önce çalışmalara başladı. Çok güzel ilahiler söylediler. Etkinliklerimiz 20 Nisan'a kadar devam edecek. Etkinliklerimizin son gününde Devlet Hastanesinde hasta ziyaretinde bulunacağız'' dedi.

     Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve Türkçe açıklaması yapıldı. Şiirler okunup, sinevizyon ve sema gösterilerinin sonunda ilahiler okunup dua ile etkinlikler tamamlandı.

Editör: TE Bilişim