Hizmet-İş Sendikası  4. Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut başkan Ferman Zararsız’ın tek liste ile katıldığı genel kurulun gündeminde Torba Yasası  vardı. Yasanın artı ve eksilerinin ortaya konduğu genel kurulda konuşan Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yasayla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
    Hizmet-İş Sendikası  Başkanı Ferman Zararsız’ın yeniden başkanlığa seçildiği genel kurula Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Yusuf Başır, AKP İl Başanı Yusuf Başer, CHP İl Başkanı Ali Keven, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, ilçe belediye başkanları, diğer sendikaların temsilcileri veçok sayıda sendika üyesi katıldı.
    Açılış ve yoklamanın ardından oluşturulan divan kuru şu isimlerden oluştu: “Başkan Devlet Sert, Üyeler: İbrahim Eceviş, Ramazan Şimşek, Nihat Göksel, Kenan Benli.”
TORBA YASASI’NA İTİRAZIMIZ VAR
    Hizmet-İş Sendikası  Başkanı Mahmut Arslan’ın açılış konuşmasında norm kadroda düzenleme getiren Torba Yasası çerçevesinde belediye çalışanlarının başka kurumları nakledileceğini belirterek, bu düzenleye hem amaç itibariyle hem de sonuçları itibariyle itirazlarının olduğunu söyledi.
    Arslan; “Bakanlık yetkilileriyle görüştüğümüzde bu ihtiyaç fazlası olarak gönderilecek personelin 12 bin civarında olduğunu, bununda 3 bininin de birleşen belediyelerle geçtiğini kalan işçinin 10 bin olacağını bu da mağdur olan gerçekten maaşını, sosyal haklarını alamamış ve bizden talepte bulunan işçilerdir diyorlar ve bize göre bu görüş doğru değil.
    Bizim yaptığımız hesaplara göre ihtiyaç fazlası kabul edilebilecek, Norm kadro fazlası iççiler toplamı 45 bin civarında buna özel idare işçilerini de dahil edersek bu sayı 55 bini bulan işçinin Milli Eğitim müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, karayolları bölge müdürlüğü, taşra teşkilatlarına geçme olaylarıyla karşı karşıyayız. Bu sayı çok fazla bu arkadaşlarımızın gönderilmesine itirazımız var. İşçiler  kendi rızaları olmadan başka bir kuruma geçemez şeklinde yasalar var ve bu arkadaşlarımızın kendi istekleri dışında bir başka yere gönderilmelerine karşıyız” dedi.
BELEDİYE HİZMETLERİNİ ANLATTI
    Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yusuf Başer Hizmet-İş Sendikası’nın işverene ve işçiye önemli katkılarının olduğunu söyledi.
    Ülkemizin maddi ve manevi gelişimine de katkı sağlamaya devam eden sendikanın öneminden bahseden Başer; “Bunu bir futbol takımına benzetecek olursak kalecisiz bir takımın düşünülemediği gibi sendikasızda bir hizmet beklenemez” dedi.
    Belediye çalışmalarında da bilgiler veren Başer,” Biz çalışanlarımızın kıymetini biliyor ve onların haklarını elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Örneğin maaş günlerinde tüm çalışanlarımız maaşlarını almadıkça ben kendi maaşımı almıyorum. Tüm çalışanlar ücretlerini aldıktan sonra eğer kalan para olursa bende alıyorum paramı. Bunu belediyemiz muhasebe müdürlüğüne söyledik ve bu bir prensip haline getirildi. Bir çok ilçemizde belediyelerimiz zor durumda. Biz bunu sayın Başbakanımıza söyledik ve Norm kadro ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Görüşmeler sonrasında bu sıkıntının da ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.
YOZGAT’TA HEDEF BÜYÜTEN SENDİKA OLDUK
           Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız da konuşmasında sendika faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
    Zararsız; “Yozgat Şube Başkanlığımızın 3. Olağan Genel Kurulu’nda yetkili olduğu belediye sayısı 29 idi. Şuan Yozgat Şube başkanlığımızın yetkili olduğu belediye sayısı 43 olmuştur. Yozgat genelinde 64 belediye bulunmaktadır. Bu belediyelerden, 5 belediyede çalışan işçiler diğer sendikalara üye, 16 belediye de ise sendika bulunmamaktadır. Bu belediyelerde çalışan işçi kardeşlerimizi asgari ücretle çalışmaktan kurtarmamız gerekmektedir” dedi.
    “Yozgat Şube Başkanlığımıza bağlı bazı belediyelerimizde elbette sıkıntılar vardır” diyen Zarsız şöyle konuştu: “Bu sıkıntıları çözmek için elbette çaba ve gayret göstermekteyiz. Bu belediyelerimizde ki sıkıntının temelinde nüfus oranının düşmesi yatmaktadır. Daha önceden nüfusu 9 bin olan belediyelerimizin nüfus sayısı 3 bin 300’ e kadar düşmüştür. O nedenle de İller Bankası’ndan belediyelere gelen parada işçi maaşlarına yetmemektedir. Bu belediyelerde çalışan işçi kardeşlerimize avans ödenmektedir. Bu konuda hükümetimiz acil bir çözüm getirmek durumundadır.
    Şubemize bağlı 43 belediyeden 15 belediyemizde çalışan işçi kardeşlerimiz zor günler geçirmektedir. Mali açıdan durumu iyi olan belediyelerimiz yok mu? elbette var. Başta Yozgat Belediyesi başkanı  Yusuf Başer, işçi alacaklarına karşılık işçi kardeşlerimize arsa vermiştir. Arsa borçları bitince key ödemelerine başladı. Key ödemelerini de bitirdi. Göreve geldiği günden bu güne kadar da işçi kardeşlerimizin maaşını söz verdiği gibi her ayın 15’ inde bankaya yatırdı. Yozgat Belediye Başkanlığımız gibi Sorgun, Sarıkaya, Çekerek, Kadışehri, Çayıraln, Şefaatli, Saraykent, Baştürk, Belen Cumafakılı, Curali, Bektaşlı, Gedikhasanlı, Ahmetfakılı, Karakız, Gülşehri ve Baydiğin belediyelerimiz işçi kardeşlerimizin de alın teri kurumadan tüm alacakları ödeniyor. Hizmet-İş Sendikası  Yozgat Şube Başkanlığımızın teşkilatlanmadaki hedefi, Akdağmadeni, Yerköy, Çandır ve sendikamıza üye olmayan diğer belediyeleride sendikamız saflarına katmaktır. Genel Başkanımız Mahmut Arslan “Gidin nerede bir belediye var onu saflarımıza dahil edin” demiştir. Bizlerde Hizmet-İş Sendikasının bir neferi olarak Allah’ın izni ile Genel Başkanımızın sözünden ve izinden gitmeye, işçinin birie bir binide bir anlayışı ile teşkilatlanmaya, Hizmet-İş Sendikasının bayrağını dalgalandırma gayreti ve çabası içerisindeyiz.”
ZARARSIZ’IN YÖNETİMİ
    Hizmet-İş Sendikası  Şube Başkanı Ferman Zararsız’ın tek liste ile ikinci kez başkan seçildiği kongre sonunda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
    “Yönetim Kurulu üyeleri: Muharrem Tarikçi, Veysel Karabulut. Denetleme kurulu Asil Üyeleri: Murat atalay, Mükremin Başakıl,Yasin Turan. Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:Ahmet Remzi Biçer, Mehmet Demirbilek, Halil Bozyokuş. Üst Kurul Delegeleri: Ahmet Dayı, Ayhan Eser, Cafer Şensoy, Durak Kaplan, Ertuğrul Gazi Yeler, Ferman Zararsız, Hasan Çelik.”
Editör: TE Bilişim