Akdağmadeni Orman İşletme Müdür Vekili Uğur Efe, Başçatak, Çulhalı ve Bozhüyük İşletme Şeflikleri sorumluluk bölgesindeki 1700 rakımın üzerindeki ormanlık alanlarda, yağan karın etkisiyle sarıçam ağaçlarının zarar gördüğünü açıkladı.
     Efe, ''Yer yer orman içerisinde münferit halde görülen kırık ve devrik olayı, bir kısım ormanlık alanda özellikle kuzey yamaçlar ve yüksek mıntıkalarda gruplar halinde tam alanda cereyan etmiştir.
    Karın ağaçlar üzerinde aşırı baskı oluşturması, sulanması ve ağırlık oluşturduğu sırada rüzgarın da etkisiyle kırılmalar ve devrilmelerin olduğu tahmin edilmektedir'' dedi.
     Köylülerin yaptığı ihbar üzerine bölgede inceleme yapıp, orman içi yolların ulaşıma açıldığını anlatan Efe, sorumluluk bölgelerindeki ormanlık alanlarda yaklaşık olarak kırılan ve devrilen ağaç miktarının 100 bin metreküp civarında olduğu tahmin ettiklerini anlattı.
     Uğur Efe, ''Başçatak köyü hudutlarında olan olağanüstü durum için aynı köy kooperatifi ile üretim işine başlanmış olup, köylülerin kar yağışı ve soğuk altında olağanüstü gayretleri ile çalışmaları İşletme Müdürlüğümüz tarafından takdirle karşılanmıştır.
    Bu çalışmaların müdürlüğümüz genelinde bir an önce hızlı bir şekilde sonuçlanması ve ağaçların kabuk böceklerinin istilasına uğramaması için Bölge Müdürlüğümüzün de desteği ile İşletme Müdürlüğümüz ve istihsalci köylülerimiz tarafından azami gayret gösterilmektedir'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim