Soba satışlarının geçtiğimiz yıllara oranlara kat kat arttığını hatta son on senedir böyle soba satışı olmadığını ve Yozgat'a doğalgaz gelmesine rağmen satışların çok çok iyi olduğunu dile getiren Sarı Hırdavat'ın sahibi Mustafa Sarı sözlerine şöyle devam etti:
    “Yozgat'ta son on yılın en iyi satışını yaptık. Yıllardır sobalara bu kadar çok talep yoktu. Doğalgaz keldi soba satışları düşer diye düşünmüştük.
    Diğer arkadaşlarımı bilmiyorum ama ben bu seneki sattığım sobayı son on yıldır hiç satmamıştım. Soba fiyatları hakkındada bilgi veren Sarı 100 TL. ile 200 TL. arasında değiştiğini ve soba tamirininde 20 TL. ile 30 TL. arasında yaptıklarını dile getirdi.
    Al-Be teknik Sahibi Ali Can Gökgül Biz yıllardır sobaların toptancılığını yapıyorduk işler düştüğü için toptancılığı bıraktık. Geçtiğimiz senelere göre normal olan soba satışımız bu sıralar kesildi. Bunda havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesinin payıda çok, kar yağdı işlerimiz biraz arta caktır.
    Havaların  sıcak olmasından dolayı vatandaş sobayı yakmıyor ve kovayada ihtiyaç duymuyor. Kova satışlarınında da bu günden itibarenartış olacaktır diye ümit ediyoruz.
Editör: TE Bilişim