Sorgun ilçe merkezinde Uluslararası E88 Karayoluna paralel tali yolun ortasında açılan su tahliye kanalına ait çukurun kapatılmaması sürücülerin tepkisine neden oldu.
     2005 yılında açılan çukurun kapatılmaması nedeniyle tali yolu kullanan sürücülerin tehlikeyle burun buruna geldiklerini belirten sürücüler, çukurun bulunduğu bölgede termal tesislerin bulunduğunu, ilçe halkının çukurun varlığını bilmesine karşılık dışardan kaplıcalara konaklamak üzere gelenlerin tali yolu kullanmaları durumunda bilmediklerinden kazalara neden olabileceği ileri sürüldü. Durumun Sorgun belediyesine bildirilmesine karşılık, çukurla ilgili olarak herhangi bir önlem alınmadığı belirtildi.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında E88 Karayolunun şehir içi girişinin yapıldığı sırada yan yolda su tahliye kanalı olarak o çukurun açıldığını hatırlattı. Şimşek, ''Ancak, oranın sıcak asfalt yapılması ve istinat duvarının çekileceği gerekçesiyle bu güne kadar her hangi bir çalışma yapılmadı, belediye olarak bizim herhangi bir şey yapma şansımız yok. Karayollarını defalarca uyardık ama sonuç ortada'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim