Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesinden başlayıp Çorum İncesu'ya kadar uzanan ''Kazankaya Kanyonu'' girişine, bölgeye gelen turistlerin konaklayabilmeleri için projelendirilen sosyal tesisin inşaatı tamamlandı.
     Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazankaya Kanyonunun turizme kazandırılması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. Celal Kılıç, kanyonu gezmek üzere her yıl çok sayıda turistin beldeye geldiğini, ancak konaklama konusunda sorun yaşandığını, bunun dışında düzenledikleri festival etkinliklerinde de aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Kılıç, sorunu çözümleyebilmek için İl Özel İdaresinin desteği ile kanyon girişine 12 yataklı, lokantası olan ve 24 saat açık misafirlere hizmet verecek bir tesis inşa ettirdiklerini, tesisin inşaatının tamamlandığını anlattı.
     Kılıç, ''Sosyal tesisin çevre düzenlemesi yapılıp, tefriş edilecek. Daha sonra da açılışını gerçekleştireceğiz. Tesisimizle birlikte buraya gelen yerli ve yabancı turistler daha rahat ortam bulacaklardır. Genel olarak günübirlik olarak gelen turistlerden gece kalmak isteyenler tesislerden yararlanabileceklerdir'' dedi.
Editör: TE Bilişim