Sorgun İlçesi Bahadın Belde Belediyesi öncülüğünde, ''Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'' kapsamında hazırlanan ''Bahadın'da verimli topraklar, çalışan kadınlar'' Projesi onaylandı.
     Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan yaptığı açıklamada, 10 Ekimde yapılacak toplantıda projenin tanıtımının yapılacağını bildirdi.
     Özcan, toplantıda Proje Koordinatörü Cihan Altınöz ve Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ertan Anlı'nın konuşmacı olarak katılacağını ifade etti.
     Belediye Başkanı Özcan, söz konusu projenin AB tarafından onaylandığını, bu şekilde AB fonlarından toplam 148 bin 398.30 avro tutarında hibenin sağlandığını kaydederek, proje kapsamında Bahadınlı kadınlara ev şarapçılığı eğitimi verilerek imalathanesi kurulacağını, üretilen şarapların pazarlaması yapılmak suretiyle kadınların iş sahibi olacağını aktardı.
     Açıklamasında, ''Proje sayesinde, kadınlarımız hem meslek edinecek, hem de para kazanacak. Düzenlenecek eğitim programına okuma yazma bilen, bağcılık ve ev şarapçılığı ile uğraşan yada bu alanda çalışmak isteyen genç kızlarımız, kadınlarımız katılabileceklerdir. Ancak projeye göre eğitim toplam 110 kadınla sınırlı olacaktır'' ifadelerine yer veren Özcan, eğitim almak isteyenlerin 11 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında belediyeye başvuru yapması gerektiğini belirtti.
     Projeye katılacak kadınların bu yılın kasım ayından başlayarak gelecek yıl mayıs ayına kadar Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden 72 gün eğitim alacağını kaydeden Özcan, eğitim sonrasında katılımcılara ev şarapçılığı sertifikası verileceğini, ayrıca üretim ve pratik eğitimlerin verileceği bir şarap imalathanesinin kurulacağını bildirdi.
     Özcan, projenin sonunda şarap imalathanesinin belediyeye kalacağını ve kadınların imalathaneden yararlanabileceğini aktardı.
Editör: TE Bilişim