Kırşehir'e bağlı olmasına rağmen Yozgat'la iç içe bulunan Çiçekdağı İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı tarafından trafik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.
    Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde görev yapan Jandarma Trafik timleri köy köy, belde belde dolaşıp vatandaşları trafik konusunda bilgilendiriyor.
    Son olarak Çiçekdağı İlçesi Boğazevci Beldesi Kahvehanesi'nde belde insanlarına trafik konusunda bilgiler veren jandarma ekipleri, bu tür eğitimlerle trafik  kazalarının önüne geçmeyi planlıyor. 
    İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerince gerçekleşen toplantılarda, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre bütün araç sürücülerinin trafiğe çıkmadan önce kullanacakları araçların trafik belgesi, tescil belgesi, sürücü belgesi ve araçlarına ait sigorta belgelerini mutlaka yanlarında bulundurmalarını, ışık donanımlarını kontrol etmeleri gerektiğini ve araca bindiklerinde kendi can ve mal  güvenlikleri için mutlaka  " Emniyet Kemeri "  takmalarını ve trafik kurallarına mutlaka uyulması gerektiği  konusunda belde halkına çeşitli uyarılarda bulunuyorlar.
    Çiçekdağı İlçe Jandarma komutanlığı Trafik timleri seminerlerde özellikle traktör sürücülerinin üzerinde duruyor, traktörlerin trafiğe çıkmadan önce mutlaka ışık donanımlarının eksiksiz ve çalışır vaziyette olması gerektiği ayrıca her römorkta da iki adet reflektörün bulunmasının yasal zorunluluk olduğunu hatırlatırken, üzerinde durulan bir diğer konu ise araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmamasının doğru bir davranış olduğu, seyir esnasında cep telefonu ile konuşmanın dikkati dağıtacağından dolayı trafik kazalarına davetiye çıkarttığı konusunda vatandaşları bu konularda uyardılar.
    Jandarma Trafik timlerinin üzerinde durduğu diğer konular ise sürücü belgesiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak ve sahte araç muayeneleri hakkında belde halkını bilgilendirerek herkesi trafik kurallarına uymaya davet ediyor.

Editör: TE Bilişim