Yozgat İl İzci Kurulu izcileri, 15-22 Şubat tarihleri arasında kutlanan “Türk ve Dünya İzci Düşünce Günü” etkinlikleri münasebetiyle Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler.

            İl İzci Kurulu Başkanı Selim Yaman ve bir grup izci “Türk ve Dünya İzci Düşünce Günü” münasebetiyle Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten Duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk tüm izcilerin 15-22 Şubat Türk ve Dünya İzci Düşünce Gününü kutladı.

            Misafirleri ile bir süre sohbet eden Vali Necati Şentürk, izcilik faaliyetlerinin amacının; çocuk ve gençlerimizi Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmayı ve yüceltmeyi kendisine ilke edinmiş, milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve güçlendiren, vatanına, kendine ve başkalarına karşı görevlerini bilen iyi birer yurttaş yetiştirmek olduğunu söyledi.

            Bu amaçlar doğrultusunda izcilerimizin çok çalışmaları gerektiğini belirten Vali Şentürk, ayrıca izcilerimizin Çanakkale iline gerçekleştirecekleri gezinin önemine dikkat çekerek “Dünyanın en güçlü donanma ve ordularıyla Çanakkale’ye saldıran İtilaf Devletleri geçmeyi başaramadıkları Çanakkale’den ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

            Bu savaştan alınması gereken çok büyük dersler vardır. Metre kareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale’de 250 bin şehit verilmiştir. Oraları yerinde gezip gördükten sonra tüm arkadaşlarınıza ve kendinizden küçüklere bıkıp usanmadan anlatmanızı istiyorum. Yine tekrarlamak istiyorum; gençlerimizin çok çalışmaları gerekiyor. Çünkü ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Dosta güven, düşmana korku verem bir ülke olmalıyız ki ülkemiz üzerinde gözü olanlar bir daha böyle bir saldırıya cesaret edemesinler” dedi.

Editör: TE Bilişim