İlker yaptığı açıklamada: “Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayı 149. yaşında. Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor" dedi. Kızılay’ın dünü ve bu günü hakkında tarihi geçmişi hakkında bilgi veren İlker, şunları söyledi: 
"11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti”ni kurdu. Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını aldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından kuruluşun adı da 1923 yılında “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” olarak değişti. 1935 yılında kurumun ismi “Türkiye Kızılay Cemiyeti” oldu. Kuruluşa “Kızılay” adını büyük önder Atatürk verdi. Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı’dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi.
Kızılay, Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan yüz binlerce askerin yardımına koştu.
Kurulduğu ilk günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından kendini donatan Türk Kızılayı bugün 8 Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi, 25 Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Acil Haberleşme Sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçları ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti, 350.000 kişiye acil barınma ve beslenme imkânı verebilecek kapasiteye ulaştı."
KAN HİZMETLERİNDE ÖNCÜ
1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan Türk Kızılayı’nın 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiğini bildiren İlker,  o günden bu güne kan bağışını katlayarak artıran Kızılay’ın ülke geneline yayılmış 17 Bölge Kan Merkezi bünyesinde toplam 82 hizmet birimde 3000’iaşkın personel ile hizmetlerini sürdürdüğünü kaydetti. 
Ekrem İlker, şunları kaydetti: 
"Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı olan 2.500.000 ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir. Kemik İliği bekleyen hastalara şifa olmak için Türkök Projesi’ni hayata geçiren Türk Kızılayı, 2016 Haziran ayı itibariyle 150 bin  donöre ulaştı. Kızılay 3 yıl içinde ise 250.000 donöre ulaşmayı hedefliyor. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Kızılay, yardım elini ülke sınırlarının dışına da uzatıyor. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslar’a kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteriyor. 149 yıllık tarihinde 137 farklı ülkede ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.Bugün Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Pakistan’da, Gazze’de, Sri Lanka’da, Libya, Güney Sudan ve daha birçok ülkede başarılı insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, ülke sınırları içinde ise her yıl milyonlarca insana yardım eli uzatmayı sürdürüyor."
YOZGAT ŞUBE BAŞKANLIĞIMIZIN FAALİYETLERİ
Yozgat şube başkanlığı olarak özellikle içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayına “Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla yardımlara başladıklarını söyleyen İlker, yardım sever vatandaşlarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi  kurduklarını hatırlattı. 
İlker, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların izleyecekleri yol hakkında şu bilgileri verdi: 
"Yardımlarını Türk Kızılayı aracılığı ile yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşları Yozgat Şube Başkanlığımızdan, Kızılayın tüm bankalardaki ve PTT Şubelerindeki Kızılay Bağış Hesaplarından, internet üzerinden www.kizilay.org.tr adresinden, 2868 kısa mesaj SMS hattımızdan ve 168 Çağrı Merkezimizden yardımlarını ulaştırabilirler. Yozgat Şube Başkanlığı olarak Ramazan ayı içerisinde bu yardımları kabul ederken, Şubemizde 800 gr.lık Kurban Konserveleri ve Gıda Kolisi yardımlarını Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Şube Başkanlığımız, Kan Bağışı Merkezimiz ve hazırda bulunan 300 kişiye hitap edecek donanıma sahip Yerel Afet Lojistik Depomuzla Kızılaycılık faaliyetlerini İlimiz Yozgatta sürdürmeye devam ediyoruz.
11 Haziran 2017 Türk Kızılayı’nın Kuruluş Yıl Dönümünün Derneğimiz, Ülkemize ve yardımlarına koştuğumuz  coğrafyalardaki insanlık adına hayırlı olmasını diliyor ve bu yolda yardımsever vatandaşlarımızın destekleriyle çalışma gayreti içerisinde olacağımızı yerel basınımız aracılığıyla sizlere duyuruyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim