Sorgun İtfaiye Müdür Vekili Celalettin Güngör, uzmanların her türlü uyarılarına rağmen doğal hayatı tehdit eden anız yangınlarının bir türlü önlenemediğine işaret ederek, ''Bazen anız yangınları yüzünden zor durumda kalıyoruz'' dedi.
     Güngör, hafta sonunda 5-6 yerde anız yangını çıktığını, bunlardan en önemlisinin Karakaya köyü arazisi Sivas-Ankara Karayolunun hemen kıyılarında çıkan yangının Karakaya köyünün binlerce dönüm arazisinin tarif edilemeyecek boyutlarda hasar gördüğünü, ağaçların yandığını, köylülerin ''Biz ihbar ediyoruz ama itfaiye gelmiyor'' şeklindeki şikayetlerinin doğru olmadığını bildirdi. Güngör, ''O köyümüz çevresinde 110 itfaiye hattına yapılan ihbarlar Yozgat'a düşüyor. Dolayısıyla biz bunlardan haberdar olamayabiliyoruz. Ancak bu yangınlar bir yerleşim birimini tehdit ediyorsa o zaman bizlere haber veriliyor. O zaman biz müdahale ediyoruz. Bir de Yozgat İtfaiyesine yapılan ihbarlar bir şekilde bizlere geliyorsa biz yine oraya müdahale ediyoruz'' diye konuştu.
     Celalettin Güngör, kendilerinin de bu yangınlardan oldukça rahatsız olduklarını, bu anız yangınları ile günümüzde hiçbir itfaiye teşkilatının başa çıkmasının mümkün olmadığını dile getirerek şunları anlattı:
     ''Çevre bilincine sahip olmayan o kadar sorumsuz insan var ki. Burada çıkan anız yangınını söndürseniz, bunun tam aksi bir köy arazisinde daha büyüğü çıkıyor. Orayı söndürmeye kalksanız bir başka yerde yeniden çıkıyor. Bu yangınlar bizleri de zor durumda bırakıyor. Bunlar bir eğitim konusu. İnsanlarımızı bu konuda bilgilerle donatmamız gerekir. Anız yangınlarına gönderdiğimiz araçlarımızın o sırada başka bir ev, iş yeri yangına gelmelerinin sorun teşkil etmesini düşünmek bile istemiyorum. Sadece biraz daha tarlamı rahat herk edeyim diyen ve bu amaçla kendi tarlasındaki anızı yakan kendini bilmez kişilerin sorumsuzluğu nedeniyle bir evin, bir ormanın, bir ahırın yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasını bile istemem.''
     ''İtfaiye Haftasını'' kutladıklarını da hatırlatan Güngör açıklamasını şöyle tamamladı:
     ''İnsanlardan ricam; Lütfen bizleri böyle doğaya, insanlığa ve kendi geleceğinize zarar verecek, basit gibi görünen ama doğaya çok zararlar yaratan yangınlarla uğraştırmayın. Belki sizin yaktığınız bir anızdan dolayı kendi eviniz yanarken sizin evinize müdahale etmekte geç kalabiliriz. Bunu unutmayalım ve önce doğaya sonra kendi geleceğimize sevgi ve saygı dolu bir anlayışla yaklaşalım.''
Editör: TE Bilişim