İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yozgat'a biri ilköğretim diğeri meslek yüksek okulu olmak üzere iki okul yaptıracak. Okulların Yozgat’a yapılmasında öncü olan İMKB’nin Yozgatlı Başkan Yardımcısı Adalet Polat, müjdeli haberi vermek için dün Yozgat’a geldi.

                İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkan Yardımcısı Adalet Polat, Yozgat'a bir ilköğretim bir de meslek yüksek okulu yapacaklarını söyledi. Polat, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’yi ve Vali Necati Şentürk’ü ziyaret etti.

                Yozgat Valiliği'nde düzenlenen toplantıda Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye'nin her yerinde önemli yerlerde görev yapan Yozgatlılar bulunduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

                İMBK Başkan Yardımcısı Adalet Polat'ın Yozgatlı olduğunu ve Yozgat'a iki müjdeli haberle geldiğini belirten Vali Şentürk, Boğazlıyan’a 3. 5 milyon liraya mal edilecek 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacağını söyledi.

                Böylelikle Boğazlıyan’da yaşanan okul sıkıntısının önemli ölçüde giderilmiş olacağını ifade eden Polat; “İlçemizde yaşanan okul sıkıntısı giderilmiş olacak. Yine İMKB, Bozok Üniversitemize bir sağlık meslek yüksek okulu yaptırmayı planlanmış ve kararlaştırmıştır. Her iki okulun protokolü İMBKB Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokolle onaylanmıştır. Sağlık meslek yüksek okulunun maliyeti 4 milyon lira civarındadır. Bu yıl İMKB'den alacağımız eğitim yatırım miktarı 7, 5 milyon liradır. Misafirimiz olan hemşerimiz İMKB Başkan Yardımcısı Yozgat sevdalısı Adalet Polat Bey'e teşekkür ediyorum. " dedi.

TOPRAKLARINI UNUTMADI

                Aslen Kadışehri doğumlu olan İMBK Başkan Yardımcısı Adalet Polat, Yozgat eğitimine destek vermek amacıyla Yozgat’a geldiğini söyledi.

                Yozgat’tan hiçbir zaman kopmadığını ve ihtiyaçlar noktasında ilgili olduğunu belirten Polat, büyüme aşamasında olan Bozok Üniversitesi’ne ve Yozgat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla iki okulun yapımını gerçekleştireceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim