İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), Genel Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Aslen Yozgatlı olan Mustafa Çağlayan'ın genel müdürlüğünü yaptığı İLKSAN, modern binasında daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor.
    Mamak Demirlibahçe'deki binanın açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, sandığın 250 bin öğretmen üyesi olduğunu belirterek, son iki dönemdir İLKSAN yönetimi ve denetiminin çok iyi niyetle çalıştığını anlattı. Yeni binanın çok merkezi yerde bulunduğunu ve uygun fiyata alındığını belirten Işık, ''İLKSAN son 5 yılda zarardan kara geçti. İLKSAN emin ellerde. İlerleyen dönemde daha da iyi noktalara gelecektir'' dedi.
    İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, sandığın 67. yılını kutladığını belirterek, yardım sandığının ilkokul öğretmenlerine sosyal yardımlar veren bir kurum olduğunu söyledi.
    Daha önce Kurtuluş'taki binada hizmet verdiklerini, oradaki binayı öğretmen evi olarak planladıklarını ifade ederek, İLKSAN'ın öğretmenin haklarının koruyan bir kurum olduğunu vurguladı.
    Yılmaz, yeni açılan binanın Ankara'da sayılı genel müdürlük binalarından biri olduğunu belirtti.
    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise 1996 yılında bir devrim yapıldığını ve o yıldan 2010 yılına kadar sandığın mallarının, yönetimin gözetiminde sağlıklı bir şekilde geldiğini söyledi.
    Koncuk, ''1996 öncesinde batık bir kurum halinde olan İLKSAN bugün kasasında 330 milyon TL'si olan bir kuruluş haline geldi. İLKSAN ile ilgili yalan rüzgarlarının son bulmasını, doğruların görülmesini istiyoruz'' dedi.
    Konuşmaların ardından İLKSAN Genel Müdürlüğü'nün yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilişim