İlkser Seracılık ortaklarından Oktay Künbetli, 5 dönümlük yeni seranın ardından hemen bitişiğine 10 dönümlük yeni bir seranın inşaatına başlayacaklarını, onunda malzemelerinin geldiğini söyledi.
     Künbetli, planlarını 2010 yılının sonuna kadar 25 dönümlük sera üzerine yaptıklarını ve bu planda hiçbir sapmanın olmadığını kaydetti.
     Künbetli, ''Bu yılın sonuna kadar yapacağımız 15 dönüm seradan 5 dönümü bayrama kadar tamamlanacak ve hemen bayram sonunda ilk fidelerimizi dikeceğiz. Kasım ayının sonuna kadar da ilk ürünü alacağız. Bir yandan fideler dikilirken diğer yandan da 10 dönümlük seranın yapım çalışmaları da başlayacak'' dedi.
     Oktay Künbetli, 25 dönümlük seranın tamamının üretime başlamasıyla birlikte artık sürekli organik domates bulmanın mümkün olabileceğini ifade etti.
     Künbetli, termal serada yaklaşık bin ton domates üretimi gerçekleştirileceğine de dikkati çekerek ''Biz şu an ürettiğimiz domatesleri İstanbul ve Ankara'ya satıyoruz, elimizde hiç domates kalmıyor. Hatta yeni seralarımızda üretilecek domateslerin bile şimdiden müşterisi var. Bu nedenle de pazarda sıkıntı yok'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim