Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ''İktidarın bundan böyle kucaklayıcı olmasını ve yüzde 42'lik 'hayır' oylarının beklentilerini de göz önüne alarak hareket etmesini bekliyoruz'' dedi.
     Şenliler yaptığı yazılı açıklamada, referanduma gösterilen ilginin, anayasanın insanlara dar geldiğinin bir göstergesi olduğunu ileri sürdü.
     Halk oylamasının iktidar partisi için bir güven oylaması olmadığını belirten Şenliler şunları kaydetti:
     ''Evet, oyu verenler içinde BBP bir lokomotif görevi üstlenmiş ve deyim yerinde ise sağduyu sahibi vatandaşımız nezdinde referans olmuştur. Bu anayasa değişikliği vesilesi ile 12 Eylül 1980 kara rejimi döneminde zulme uğrayan, haksızlığa uğrayan, işkence gören, cebinden namaz takkesi çıktığı için başına copla vurularak şehit edilen, haksız yere idam edilen yüzlerce, binlerce ülküdaşımızın maruz kaldığı şenaat 30 yıl sonra da olsa kamuoyunun bilgisine açılmıştır.
     Bundan sonra yapılması gereken bütün bir milleti kucaklayarak üniter devlet yapısında, milletin birlik ve beraberliğinden taviz vermeden, ülkemizde 24 saat kesintisiz demokrasinin tesisi için, ileri ülkelerde var olan bütün demokratik hakların bizim ülkemizde de olmasını sağlayacak ortamı yaratmak olmalıdır.
     'Dün dünde kaldı, şimdi yeni şeyler söylemek zamanı' anlayışı ile dünkü kavgaları, çekişmeleri bir yana bırakarak, ülkenin, milletin geleceğini kucaklayacak, yeni ufuklar yaratacak şeyler söylenilmesi gerekir.
     BBP olarak sorumlu, yol gösterici, birleştirici, milletten yana olan uzlaşmacı muhalefet anlayışımızla bundan sonra da milletin yanında olacağımızı ve referandum sonuçlarının ülkemize hayırlar, güzellikler getirmesini diliyoruz.''
     İktidarın bundan sonra kucaklayıcı olması gerektiğine dikkati çeken Şenliler, ''Yüzde 58'lik evet oylarının bir güvenoyu olarak değil, yüzde 42'lik hayır oylarının beklentilerini de göz önüne alarak hareket etmesini bekliyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim