Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Alparslan Türkeş Huzurevi ve Esenli Bilal Şahin Huzurevi sakinleri, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamında ziyaret etti.

     İlk olarak Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü ziyaret eden yaşlılara ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu söyleyen Şentürk,” Devletimiz sizler ve çocuklarımız için kimseye muhtaç etmeden, onurları kırılmadan, ihtiyaçlarına uygun bir tarzda huzurevlerimizde bakıyor'' dedi.

            Huzurevinde barınan insanların devletin himayesinde olmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti: '' Devletin himayesinde olmanız çok güzeldir. Çünkü insanlara ya da başkalarına minnet etmeden, muhtaç olmadan en iyi şekilde ihtiyaçlarınız burada karşılanmaktadır. Sosyal devlet yaşlısına çocuğuna hastasına kimsesizine bakan devlettir. Sosyal devlet anlayışının gereği de budur. Sizler bizlerin en mukaddes büyüklerisiniz ve başımızın tacısınız.

            Bu kapsamda gerek bizler gerek diğer kurumlarımız sık sık ziyaret etmeye gayret ediyoruz. Huzurevimizde yaşlılarımıza en güzel hizmet verilmektedir. Bunun için devletimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Bizlerde yaşlılarımıza en iyi en güzel hizmeti vermenin gayreti içindeyiz'' dedi.

            Daha sonra yaşlıların dertleri dinleyen Şentürk, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan'dan huzurevi çalışmaları hakkında bilgi aldı.

YAŞLILARIN İKİNCİ DURAĞI BELEDİYE OLDU

     Huzurevi sakinleri, valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamında ziyaret etti. Yaşlıları ayakta karşılayarak ellerini öpen Başer, yaşlıların sadece bu haftaya mahsus hatırlanmaması gerektiğini belirterek, ''Yaşlılarımız yılın her günü hatırlanması gerekir.

            Unutmayalım ki bir gün hepimiz yaşlanacağız. Bu yüzden yaşlılarımızın kıymetini bilelim ve her fırsatta onarlı ziyaret edelim. Huzurevimiz daha önce belediyemiz bünyesinde hizmet veriyordu. Artık Sosyal Hizmetler bünyesinde hizmet vermekte, ben inanıyorum ki bizden daha iyi daha güzel hizmetleri sağlayacaktır. Bizler yine huzurevimize yönelik ziyaretlerimiz ve etkinliklerimize devam edeceğiz'' diye konuştu.

            Ziyaret eden yaşlılara giysi hediye eden Başer, personele de kitap hediye etti. Hoş sohbetlerin geçtiği ziyaret daha sonra sona erdi.

Editör: TE Bilişim