Yerköy ilçesinde son 2 haftada 3 hırsızlık olayı meydana geldi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kırşehir Caddesi Belediye Karşısındaki Davut Bağdatoğlu'na ait Akaryakıt istasyonuna kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler iş yerinin kapısını ve camını kırarak içeri girdikleri, burada bulunan çelik kasayı ise oksijen kaynağı ile keserek kasa içerisinde bulunan 3 bin lirayı ve kredi kartlarının çalındığı iddia edildi. Çalındığı iddia edilen kredi kartlarının birinin üzerinde şifresinin bulunduğu ve bu karttan Kayseri'de bin 600 lira değerinde alışveriş yapıldığı öğrenildi.
İKİ AYRI EV SOYULDU
    Giriş katında Sosyal Güvenlik Kurumunun bulunduğu binadaki iki ev soyuldu.
     Evlerden birinde bin 600 lira para ile çeşitli elektronik malzemelerin çalındığı, diğer evden ise 700 lira para ile bilgisayar ve Televizyonunun çalındığı ileri sürüldü.
     Yerköy ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri hırsızlık olaylarıyla ilgili gerekli tahkikata başladı.
EMEKLİNİN PARASINI ÇALAN 3 KİŞİ YAKALANDI
    Sorgun ilçesinde emekli bir kişinin parasını çaldığı iddia edilen 3 kişi yakalandı.
    AA muhabirinin dendiği bilgiye göre, Osman Baygül (81) isimli emekli bankadan 850 lira olan emekli maaşını çektikten sonra evine giderken yanına 2 kişinin gelerek kendisine ''İbrahim Abi seni çağırıyor umreden gelmiş, sana hediye verecek'' diyerek yakınlarda bulunan bir evin bahçesine götürdüklerini ileri sürdü. Burada şahıslardan birinin ceketinin omuzuna bir şeyler dökerek kendisine ''Ne o torun mu sevdin?'' dediğini belirten Osman Baygül, ceketine ne olmuş diye baktığı sırada ellerindeki peçeteyle omuzunu sildiklerini ve daha sonra oradan uzaklaştıklarını anlattı. Osman Baygül, durumdan şüphelenip cebini kontrol ettiğinde cüzdanını çalınmış olduğunu gördüğünü bunun üzerine hem polise haber verdiğini söyledi. Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan kamera görüntülerini izleyerek Osman Baygül'ün parasını çaldığını iddia ettiği kişilerin kimliklerini ve kullandıkları aracın plakasını belirlenerek il ve ilçe emniyet müdürlüklerine bildirildi.
     Yozgat İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından Yozgat'a girerken belirlenen zanlılar yakalandı. Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen zanlıların çok sayıda sabıkalarının bulunduğu saptandı. Zanlılar, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: TE Bilişim