Hacı Yiğid,  yaptığı açıklamada, 16 yıl önce bu unvanı almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine başvurduğunu anımsatarak, kartını bu güne kadar alamadığını belirtti.
     Kartına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yiğid, şunları söyledi:
     ''İnsanların duygularını, kederlerini, sevincini, toplumsal olayları, manevi ve milli değerleri kaleme alan ve ebedileştiren biz şairlere genelde sahip çıkılmıyor. Bizlere sahip çıkan, maddi ve manevi destek sağlayanlara teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum. Taşrada yaşayan biz kültür elçilerine sahip çıkıldığı, maddi ve manevi destek sağlandığı takdirde icra dallarımızı en güzel şekilde icra etmeye gayret göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yazdığım şiir kitaplarıma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı devlet adamlarımıza, gönül dostlarıma ve halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum.''
     Hacı Yiğid'in ''Dalgalan Al Bayrağım'', ''Islak Damlalar'', ''Terennüm'' ve ''Yanan Arzular'' isimli şiir kitaplarıyla ''Ağla Çınarım Ağla'' adını verdiği Yozgatlı şairlerin şiirlerini derlediği kitabı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim