Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı 2’nci toplantısı Yozgat Valisi başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonundaki yapılan kurul toplantısında Yozgat’ın artan terör olayları karşısında huzurlu bir kent olduğu gerçeğine vurgu yapıldı.
    Saat 10:30’da başlayan toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, daire müdürleri, emniyet yetkilileri ve kent güvenliğinin sosyal yapısıyla yakından ilgili sorumlu kuruluşların temsilcileri katıldı.
    Kurul gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Yozgat Valisi, Yozgat’ın terör olaylarına karşı hassasiyet sahibi bir il olduğuna dikkat çekerek, bu önemli duyarlılık sayesinde kentin huzurlu bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
    Kentteki bazı güvenlik sorunlarına ve alınması gereken sosyal ağırlıklı önlemlere işaret eden Yozgat Valisi, özellikle okullarda güvenli ortamların oluşturulmasında her okulda emniyet tedbirlerinin taviz verilmeden sürdürüleceğine vurgu yaptı.
    İnternet kafelerden okul önlerinde sigara içilmesine ve internet kafelere dair alınması gereken güvenlik önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi, terör eylemlerinde polis ve askere karşı kullanılan havai fişeklerin ilimizde özellikle düğünlerde ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılmasının doğuracağı olumsuz sonuçlara işaret etti.
    Yaz döneminde başta Milli Park Çamlık olmak üzere fidanlıklarda meydana gelen yangınlara da değinen Yozgat Valisi; “Çamlık Yozgat’ın kalbi gibi. Çamlık yanarsa Yozgat nefessiz kalır. Bu gün dahi Çamlık’ta piknik yapılıyor.
    Yapılacak elbette. Ama piknik sırasında yakılan ateşler Çamlık için ciddi tehlike. Bunun dışında 5-10 yaşındaki fidanların bulunduğu bölgelerde peş peşe yangınlar çıktı. Ben hiçbir Yozgatlı’nın bilerek taze fidanları yakacağını zannetmiyorum, öyle bir ihtimal vermiyorum. Ama buraları korumak tüm Yozgatlıların görevi” dedi.
    Yozgat Valisi, anız yangınlarına da dikkat çekerek, köylü vatandaşların alınan tüm önlemlere ve uyarılara rağmen ısrarla sürdürdüğü yangınlar nedeni ile toprağın ciddi manada zarar gördüğünü ifade etti.
    Yozgat’la ilgili pek çok sosyal konunun görüşüldüğü toplantı Toplum Destekli Polislik Büro Amiri tarafından çalışmalarla ilgili katılımcılara slayt eşliğinde bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim