30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Yozgat'ta da törenlerle kutlandı. Kutlamalara vatandaş ilgisi yok denecek kadar az olurken, kutlama programı Mehteran Takımı gösterisi ile renklendi.
    Törene Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri ve askeri erkan katıldı.
    Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan Yozgat'taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanında saat 10:15'deki programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalar Vali Necati Şentürk, Alay Komutanı Engin Ünalan ve Belediye Başkanı Yusuf Başer törene katılanların bayramını kutladı.
    Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Murat Evren, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
    Binbaşı Evren, her sayfası şan ve şerefle dolu olan Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zaferi'nin 87'inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Evren, "30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun koşullar ne kadar ağır olursa olsun, onuru, bağımsızlığı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı seve seve gösterebileceğini bir kez daha bütün dünyaya anlatan bir destandır.
    Türk ulusu 30 Ağustos Zaferi ile varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere en ağır darbeyi indirmiş, gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile başka uluslara da yol göstermiş, özverisi, birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır" dedi.
    Konuşmaların ardından Sorgun Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.
    Daha sona tören, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin tören geçişiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim