Almanya'nın Baden Würtember eyaletinin Heidelberg kenti yakınlarındaki Sinsheim kasabasında dün öğle sıralarında meydana gelen trafik kazasında, ikisi Türk üç genç hayatını kaybetti, bir Alman ağır yaralandı. Nişanlı oldukları öğrenilen gençlerin cenazesi memleketleri Yozgat’a gönderildi.

            Alınan bilgiye göre, Sinsheim'dan Waibstadt yönüne gitmekte olan genç Türk sürücü Osman Ercan'ın (20) kullandığı otomobil, bir kamyonu solladığı esnada yolun tek şeride düşmesi nedeniyle karşı yönden gelen otomobil ile kamyonun arasında kaldı. Çarpışmanın etkisiyle Osman Ercan ile yanındaki sözlüsü Tuğba Güvenç (19) ağır yaralandı.

            Genç sürücü Osman Ercan'ın kullandığı Audi marka araç kazadan sonra hurdaya döndü. Ağır yaralanan Osman Ercan ambulans helikopterle Mannheim Hastanesi'ne, ağır yaralanan sözlüsü Tuğba Güvenç ise Heidelberg Hastanesi'ne kaldırıldı. 20 yaşındaki Ercan ve 19 yaşındaki Tuğba, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya sebebiyet verdiği ileri sürülen karşı yöndeki aracın sürücüsü Alman'ın da ağır yaralandığı, yanında bulunan 16 yaşındaki kızının ise hayatını kaybettiği bildirildi. Polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kazayı görenlerin Heidelberg polis teşkilatına bilgi vermesini istedi.

            Ölen iki genç sözlü için DİTİB Sinsheim Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Fatih camii din görevlisi Muammer Duran'ın kıldırdığı cenaze namazına yaklaşık 600 kişi katıldı. Cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Gençlerin ölüm haberini alan dostları ve arkadaşları Fatih cami ne akın etti. Bu acı haberi alan yakınları, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, bu acıya dayanmak çok zor. Allah sabır versin" diye dua ettiler.

            Güvenç ailesinin 5 kızında dördüncüsü olan Tuğba ile Duran ailesinin bir kız bir erkek çocuğu olan Osman'ın ölümü Sinsheim ve çevrsini yasa boğdu. Gençlerin yakın arkadaşları her ikisi de hayatların baharında gencecik cıvıl cıvıl hayat doluydular. İkiside meslek okuluna gidiyordu. Daha yeni aile içinde sözlenmişlerdi. Mayıs ayında büyük bir nişan yapmayı planlıyorlardı.

            Kılınan cenaze namazından sonra Osman'ın ve Tuğba'nın cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketleri Yozgat'a gönderildi. Osman'ın cenazesi Sorgun ilçesinde, Tuğba'nın cenazesi Sarıkaya ilçesinde toprağa verilecek.

Editör: TE Bilişim