Sorgun'un Mükremin köyündeki gölet kenarına Ethem Yüceli simli girişimci tarafından yapılan balık tesisleri gelişimini sürdürüyor.
     Yıllık 10 ton kapasiteli yarı kontrollü alabalık, levrek ve sazan balığı üretiminin yapılacağı ''Gölbaşı Balık Tesisleri'' bir taraftan müşterilerine hizmet verirken, diğer taraftan da müşteri memnuniyetini artırmak için çalışmalar yapıyor.
     Şu anda gölet giriş ve çıkışlarının tamamen kontrol altına alındığını, kötü niyetle gece gündüz buralara gelmek isteyen kişilerin engellendiğini belirten işletme sahibi Ethem Yücel, ''Müşterilerimiz önceleri tek başına geliyorlar, duruma bakıyorlar sonra da eşleri ve çocukları ile birlikte gelerek burada bir taraftan balığını yiyor, semaverde çayını içiyor, bir yandan da akşam üzerleri gölet manzarası seyrediyorlar'' dedi.
     Yücel, yapımına başladığı iskele ile ilgili olarak da, ''Bizim projelerimiz arasında iskele yapılması vardı.
    Yapılan iskelede müşterilerimiz hemen iskele yanına kurulacak havuzlardan istedikleri balığı canlı canlı seçerek yeme şansına sahip olacak. Önümüzdeki günlerde müşterilerimiz burada piknik yapma şansına da sahip olacaklar. Çalışmaların planladığımız şekilde gitmesi durumunda 2011 yılından itibaren yılda 10 ton balık üretme kapasitesine ulaşabileceğiz. Ayrıca isteyen ailelere gölette motorla tur hizmeti de vereceğiz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim