Boğazlıyan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Boğazlıyan Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçede bulunan fırın ve pide salonları ile gıda maddeleri satan işyerlerinde denetim yaptı.
Hijyen, gramaj ve işçi sağlığı konularında işyeri sahiplerini uyaran ekipler, denetimlerde hijyen kadar ekmek gramajının da önemli olduğunu vurguladı. Ramazan ayı öncesi denetim ekipleri üretilen gıdaların halka satıldığını belirterek, “İş yeri sahipleri her şeye dikkat ederek daha titiz davranması gerekir. Burada yaşanacak bir sağlık sorunu gıda ürünleri vasıtasıyla diğer insanları olumsuz yönde etkileyebilir” dedi.
Denetimlerin sadece Ramazan ayına özel olmadığını da altını çizen ekipler, “Gıda üretimi yapan tüm iş yerleri denetim ekipleri tarafından bundan sonra da sık sık denetlenecek. İnsan sağlığı her şeyden önemli” ifadelerini kullandılar.
İşyerlerinin genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj konusunda kontrollerinin yapıldığını belirten yetkililer, şunları aktardı:
“Halk sağlığı konusunda çok titiz olmak zorundayız. Vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği yiyeceğin başında fırın ekmeği gelmektedir. Halkımızın sağlıklı, temiz ve kaliteli ekmek yemesi için bu gibi kontrolleri her zaman yapılacak. Halkımızın sağlığını korumak bizim en önemli vazifelerimizden bir tanesidir. Ramazan ayı öncesi halkımızın temel gıda maddesi imalatı yapan ve satan işyerlerini denetleyerek eksik gramaj, işletmenin ve çalışma ortamının temizliği ile gerekli belgelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim