İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği tarafından ortak yürütülen çalışmalar çerçevesinde Yozgat Merkez ve İlçelerde bulunan gençlere yönelik “Terör ve Gençlik” isimli konferanslar düzenlendi. Gençlerin teröre karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
    İlki Yozgat Serpil Akdağ Lisesi’nde verilen konferansta Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri Yavuz Kıraç ve Psikolog Ayşe Kaya  öğrencilere terör grupları, onların insanları nasıl kandırdıkları ve sonuçları hakkında bilgiler verdi.
    Konferansta slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere konuşan Ayşe Kaya; “Doğduğumuz günden itibaren aile grubunun birer üyesiyiz. Bu ilk grubumuzun bizden, hayatta kalmak, başarılı olmak, iyi insan olmak gibi beklentileri vardır. Tıpkı ömrümüz boyunca dahil olduğumuz bütün grupların beklentilerinin olması gibi. Bazı gruplar bizi bireysel özelliklerimiz ve farklılıklarımızla düşünmeye, muhakeme ederek olumlu davranışlara sevk ederken; bazı gruplar, düşünmeyen, sorgulamayan, emir alan ve yerine getiren, insan olmanın gerekliliklerinden çıkarıp, aynı sözleri tekrar eden farklı düşünme hakkı olmayan tek tip robotlar haline getirmeye çalışır.
    Tek tip insan modeli yaratmanın en kolay yolu, kişiyi aynı tarzda yazılı ve görsel yayınlara maruz bırakmak ve kişinin zihnini  sadece bunlarla meşgul etmektir. Sevgili gençler terör örgütlerinin faaliyetlerini nasıl yürüttüğünü öğrenmek isterseniz ben anlatayım size. Önce örgüte katmayı planladıkları öğrencinin  aile  yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplayıp daha sonra gençlerle tanışarak, onları terör örgütü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmasını sağlayarak, diyalıgları geliştirmeye çalışırlar. Tanışılan gençlere terör örgütünün kitap ve  dergileri  okutularak gence kendi ideolojileri kabul ettirilir. Gençlerin çeşitli protesto, miting gibi eylemlerde yer alması ve polisle karşı karşıya gelmesi sağlanır. Gençlerin bombalı ve silahlı terör eylemlerinin içerisinde yer almasına zemin ayarlanır. Bu noktada  Kimler tarafından sevgi gördüğünüz, kimler tarafından saygı gördüğünüz, hangi gruplara dahil olduğunuz oldukça  büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu durum yaşam hiyerarşinizde bir üst basamağa çıkmak için geçiş noktanızdır” diye konuştu. Yaklaşık 40 dakika süren konferansı dikkatle dinleyen öğrencilere kalem, not defteri ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.
Editör: TE Bilişim