Bundan 5-10 yıl önce evlerinde sadece kedi, köpek ve güvercin besleyen Sorgunluların evlerinde artık, muhabbet kuşu, bülbül, kanarya, kaplumbağa, fare, papağan ve daha bir çok hayvana rastlamak mümkün hale geldi. Sorgun'da kuşçuluk yapan Ahmet Esmek, evcil hayvan sevmenin, insanları sevmeyle eş değerde olduğunu söyleyerek ''Burada sattığım güzel hayvanlar insanlar kadar nankör değil. Bunları bir kez kendinize alıştırın bir daha yıllar boyu sizi unutmazlar'' dedi.
     Bu mesleğe başladığında hayvanların bu kadar candan olacağını tahmin bile etmediğini belirten Esmek, ''Şimdi bu hayvanları ellerimle besliyorum. Hatta o kadar ki kaplumbağalar benim ellerimden daha çok yem yiyorlar. Kuşlar benim sesimin olduğu yerlere yoğunlaşıyorlar. Bu işten bu kadar zevk alacağımı sanmamıştım. İşin içine girince adeta aşık oldum. Bizim en büyük sorunumuz insanlara bu hayvanların sevgisini aşılamaktı. Bunu aşabilmek için mücadele ediyorum'' diye konuştu.
     Esmek, günümüzde insanların hayvanlara karşı sevgisinin giderek arttığını, işe başladığı gündeki satışlarını neredeyse ikiye katladığını ifade etti.
    Artık insanların doğaya ve hayvanlara karşı çok daha bilinçlendiğini anlatan Esmek, Yozgat ikliminin soğuk olması nedeniyle hayvanların kışın ölecekleri yönündeki dedikoduların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.
Editör: TE Bilişim