Sorgun Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, taşıt ve iş yeri kredisi de vermeye başladıklarını açıkladı.
     Gündüz, kredi limitlerinin 100 bin liraya yükseltilmesinin ardından yoğun bir kredi talebi ile karşı karşıya kaldıklarını, şu an itibariyle bile hedefledikleri kredi kullandırma limitini geçtiklerini belirtti.
     Gündüz, kooperatif olarak şoför esnafına taşıt edindirme kredisi, diğer esnaflara da iş yeri edindirme kredisi kullandırmaya başladıklarının altını çizerek, ''Yeni kredi türlerimizin başında şoför esnafımıza sağladığımız 'Taşıt edindirme kredisi' gelmektedir. 250 bin liraya kadar kullanılacak olan bu kredimizde vade 60 aya kadar uzayabilmektedir. Şöyle ki; sıfır kilometre araç alan bir şoför esnafımıza KDV dahil bedel üzerinden fatura bedeli kadar kredi kullandırabilmekteyiz. İkinci el araçlarda ise Kasko bedelinin yüzde 70'i kadarı kredilendirilebilmektedir'' dedi.
     Gündüz, işyeri edindirme kredisine de açıklık getirerek, esnaf ve sanatkarlar için iş yeri edindirmelerinde ekspertiz değerinin yüzde 75'i kadarının kredilendirilebileceğini vurgulayarak, ''Yine iş yerlerine alınacak makine ve ekipmanlar içinde proforma fatura bedeli kredilendirilecektir. Kredi üst limiti 250 bin lira olup, azami vade 5 yıl yani 60 aydır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim