Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık başkanlığında düzenlenen toplantı ile Yozgat'ta son zamanlarda ayıplı mal satarak, haksız rekabet ortamı oluşturan işletmelerin yol açtığı zarar gündeme getirildi, çözüm yolları arandı.
    Saat 14:00'de TSO toplantı salonundaki toplantıya esnaf katılımı beklenen düzeyde olmadı.
    Toplantıda bir konuşma yapan TSO Başkanı Metin Özışık, toplantıya katılımın azlığına dikkat çekerek, sadece esnafların değil haklında bu tür konularda duyarsız olduğunu söyledi.
    Özışık, Bölgesel Teşvik uygulamasında Yozgat'ın istenilen yerde olmaması nedeni ile yürüttükleri çalışmaları hatırlatarak başladığı konuşmasında; “İlk defa 11 Mart 2009'da bir önceki Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'a ilk ziyareti yapmışız.
    O toplantıda Zafer Çağlayan'a teşvikle ilgili beklentilerimizi iletmiştik. Hazırlıklı gittiğimiz toplantıda bakana dosya ile takdim etmiştik. Maalesef istediğimiz şekilde teşvik çıkmayınca 6 Haziran'da ilk tepkiyi yapmışız, 10 Haziran'da belediye düğün salonunda toplantı yapmışız. 9 Temmuz'da sanayi bakanı Yozgat'a gelmişiz, o gün her şeyi anlatmışız.
    Ama şöyle bir gerçek var, düğün salonunda yapılan tepki toplantısına Organize Sanayi'de çalışan işçilerin büyük desteği vardı. Böyle şeylere bizler sadece esnaf olarak değil halk olarak da bu tip konularda biraz duyarsızız” dedi.
    Belediye başkanı, defterdar, SGK müdürü gibi yetkili makamlarla haksız rekabetin önüne geçilmesi ve ayıplı mal satışının durdurulması için gerekli görüşmeleri yaptığını söyleyen Özışık; “Konuşup, tartışalım, ne yapabiliriz. Belediye başkanı ile, defterdarla, SGK müdürü ile görüşmeler yapıldı. Ben defterdar beyle de görüştüm. Mesai dışında da dahil olmak üzere kontrol ediyorum diyor ve her türlü satılan mal uygun diyor.
    Bize şirket geldi, kaydolmak istedi, şubesini almak istedi. Şube kaydını almak zorundayız. Bize kayda gelmese dahi kaydetmek zorundayız. Kanunlar dışında yapabileceğimiz bir şey yok.
    Bunun dışında belediye ne yapabilir, valilik ne yapabilir, rekabet kurulu Türkiye'de üzerinde en fazla dilekçe yığılmış bir kurum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim