Yozgat Cumhuriyet Savcılığı Koruma Kurulu son toplantısında önemli kararlara imza attı

Suçtan zarar gören kişilerin suç nedeniyle karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların çözümünde, ceza infaz kurumlarından salıverilen eski hükümlülerin meslek veya sanat edinmeleri ve kendi işlerini kurmalarında yardımcı olan Yozgat Cumhuriyet Savcılığı Koruma Kurulu, Mart ayı toplantısında eski hükümlülerin yüzünü güldürecek önemli kararlar aldı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’na dayanılarak oluşturulan Koruma Kurulu suçtan zarar gören kişilerin suç nedeniyle karşılaştıkları, sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların çözümünde; ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında, iş yeri açmalarında ve karşılaştıkları diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı oluyor.

            Koruma Kurulu Mart ayı toplantısı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürü Adnan Altemir, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Nedim Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü İsmail Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Korkmazyürek, İş Kurumu İl Müdür Vekili M.Zeki Beyazıt, Halk Bankası Şube Müdürü Mükremin Gönül ve Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam katıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda yapılan Koruma Kurulu toplantısında 13 eski hükümlü ve 1 suçtan zarar gören mağdurun dosyaları ile Yozgat Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce hazırlanarak gündeme sunulan 3 proje hakkında görüşmeler yapılarak karara bağlandı.

            Koruma Kurulu, eski hükümlülerin dosyalarını titizlikle inceleyerek talepleri noktasında iş veya meslek sahibi olmak isteyenlere en uygun kararı verdi. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de etkili sonuçlar elde eden Yozgat Cumhuriyet Savcılığı Koruma Kurulu, eski hükümlülerin umut kapısı oluyor.

            Daha önce toplumdan dışlanan eski hükümlülerin topluma kazandırılmasında Yozgat’ta da önemli kararlara imza atan Koruma Kurulu, Mart ayı toplantısında da eski hükümlülerin yüzünü güldürecek, ailelerin umut ışığı olacak kararların altına imza attı.

            Koruma Kurulu toplantısının sonunda Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Ali Yeldan yapılan çalışmaların yeniden suçlu davranışın önüne geçilerek toplumun suçtan korunmasına yönelik olduğunu, bu nedenle Kurul çalışmalarının gelişerek devam etmesini istediklerini ifade ederek katkılarından dolayı tüm Kurul üyesi kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim