Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ISO 9000 ve ISO 9001 belgesi aldı. Son yıllarda hizmet kalitesini artıran, devletin şefkatli elini kimsesiz çocuklar ve muhtaç insanlara en iyi şekilde hissettiren Yozgat Sosyal Hizmeti’nin kalitesi belgelerle de tescillenmiş oldu.

                Vali Necati Şentürk, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün her kurumun kolaylıkla elde edemeyeceği ISO 9000 ve 9001 belegeleri almaya hak kazandığını açıkladı.

                Şentürk; “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sevgi evleri, çocuk yuvası, rehabilitasyon merkezi, huzur evi gibi birçok kurumda hizmet vermektedir. Zaman zaman bu yerleri hep birlikte ziyaret ediyor ve denetliyoruz. Denetlemelerimiz sırasında görüyoruz ki bu tesisler son derece kaliteli ve örnek tesisler. Bu kaliteyi belgelemek ve sürekliliğini sağlamak adına Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) müracaat ISO 9000 ve ISO 9001 Belgeleri için müracaat edilmiştir. Yakın bir zamanda uzmanlar tarafından kurumlarımızda yapılan incelemeler neticesinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz TS EN ISO 9000 ve TS EN ISO 9001 belgeleri almaya hak kazanmıştır. Bu belgeleri Türkiye’de dört il almaya hak kazanmış olup bu illerden bir tanesinin de Yozgat olması bizim için oldukça sevindirici bir durumdur” dedi.

Editör: TE Bilişim