Demokratik Sol Parti (DSP) Yozgat’ta 4 milletvekili adayı ile seçimlere katılacak. Listenin ikinci sırasında yer alan genç adaylardan İktisatçı Bülent Erol, Yozgat’ta önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

                12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde gençlere ve kadınlara geniş yer veren DSP’nin Yozgat’taki tercihi de gençler ve kadınlar oldu. DSP’nin Yozgat milletvekili aday listesi şu isimlerden oluşuyor: Nuriye Koçak (Ev hanımı), Bülent Erol (İktisatçı), Eyüphan Erol (Matbaacı), Mustafa Karaçınar (İnşaatçı). DSP’nin Türkiye genelinde milletvekili aday listesinde 25-30 yaş grubunda 40 adayın yer aldığını belirten Yozgat Milletvekili Adayı Bülent Erol, partisinin milletvekili aday listesinde yüzde 20 oranında kadınların yer aldığını, gençlerin de önemli oranda varlık gösterdiğini söyledi.

                Erol şunları söyledi: “25-30 yaş gurubunda 40 kişi, 30-40 yaş grubunda ise 98 kişi listelere girdi. 40-45 yaş gurubunda 153 kişi, 50-60 yaş grubunda 179 kişi milletvekilliğine talip oldu.”

                Erol, DSP milletvekili aday listesinde 110 kadının yer aldığını, kadın adaylardan 9’unun liste başına yerleşirken, 44 kadın adayın da seçilecek yerlerden listelere konulduğunu belirtti.

                Yozgat’ın genç milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarına başlayacağını belirten Erol; “DSP Yozgat’ta çok güzel çalışmalar yapacak” dedi.

Editör: TE Bilişim