Gençlerin artık görüntüye daha çok önem verdiği günümüzde dövme ve aksesuara olan talepte arttı. Artan talebi karşılamak adına girişimde bulunan Narin Güre,” dövme ve takı sadece öne çıkmak değil, imaj oluşturmak ve vücutta bulunan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için tercih ediliyor” dedi.

            Yozgat’ta Abide İş Hanı’nda dövme stüdyosu bulunan Narin Güre insanların genellikle farklı görünmek, ameliyat izlerini gizlemek amacıyla dövme yaptırdıklarını belirtti.

            Güre, vücutlarına yara ya da izler olan ve daha sonra bu izlerden rahatsız olarak kapatmak isteyen kişilerin yanı sıra gençlerin de güzel görünmek amacıyla dövme yaptırdıklarına dikkati çekti.

            Dövme yapan kişinin, insan vücudunun sinir haritasını çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan.

            Güre, kalıcı dövmeyi 18 yaşından küçüklere, ailelerinin izni olmadan yapmadıklarını kaydetti. Güre, çok küçük yaştaki çocuklara ise ailesi izin verse dahi uygulamayı gerçekleştirmediklerini bildirdi.  Dövme işlemine başlamadan önce kişilerin cildinin alerjik olup olmadığını sorduklarını, dövme yapılacak bölgenin vücut dezenfektanıyla temizlendiğini, daha sonra istenilen desenin çizildiğini anlatan Güre, daha sonra kişinin önünde paketi açılan tek kullanımlık iğnelerle işlemin gerçekleştirildiğini ve işlem sonunda iğnelerin ve vücutla temasta bulunan malzemelerin çöpe atıldığını söyledi. Gençlerin artık daha bakımlı olduklarını ve kendilerine dikkat ettiklerinin bilincinde olduklarını da belirten Güre, bu sebeple takı, aksesuar ve dövme gibi görüntü oluşturan aksesuarlara ilginin büyük olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim