Çekerek İlçe Emniyet Müdürü Kenan Akgöllü, ilçe halkının para, kontör dolandırıcılığına dikkat etmeleri hususunda uyardı, önemli tavsiyelerde bulundu.
Akgöllü; “Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet görevlisi, Askeri rütbeli ve Hakim-Savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışmalarımız her zaman devam ediyor” dedi.
Akgöllü şu uyarı ve tavsiyelerde bulundu: “Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığı ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için para kontör göndermeleri istenmektedir. Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına para kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz devlet masrafları ödeyecek diyerek para kontör talep edenlere karşı çok dikkat edin. Ayrıca; cep telefonunuza “Ödül Kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca “yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için para kontör alıp şifresini göndermesi gerektiği” vb. gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz. Ayrıca yardım amaçlı para toplamaya gelen şahışlarla ilgili şüphelendikleri zaman 155 polis imdat hattıyla ihbarda bulunmanızı istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim