Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Yozgat’ı ziyaret etti. Sendika üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya gelen DİVA-SEN Genel Başkanı Hüseyin Demirci, amaçlarının sendikacılık rüzgarına kapılmak değil gerçek manada hizmet üretmek olduğunu söyledi.

                DİVA-Sen İl Temsilcisi Hayri Arısoy’un ev sahipliğini yaptığı toplantı Cumartesi Sabahı Simit Sarayı’nda gerçekleşti. Toplantıya İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu ve din görevlileri katıldı.

                Kahvaltı sonrası katılımcılara hitaben bir konuşma yapan DİVA-SEN Genel Başkanı Hüseyin Demirci, sendikal faaliyetleri, kuruluş amaçları hakkında detaylı bilgiler verdi.

                “Eğer ki bizim başında bulunduğumuz bu ağır yük yapacağımız hatalardan dolayı Kur’an hizmetlerine, din hizmetlerine, camiaya zarar verecekse Rabbimiz bizi başladığımız yerde bu görevlerden uzaklaştırsın” diye başladığı konuşmasında Demirci; “Çünkü bizim yaptığımız hatalar normal insanın yaptığı hatalara benzemiyor. Birimiz ufak bir hata yaparsa o hata o camiaya mal oluyor, o müesseseye mal oluyor, o davaya mal oluyor” dedi.

                30 yıla yakın memuriyet hayatında ve öğrenciliğimde arkasında durmayacağı sözleri hiçbir zaman durmadığını ifade eden Demirci şöyle konuştu: “6 ay sonra, bir yıl sonra arkasında duramayacağım veya kafamı yere eğdirecek hiçbir konuşma yapmadım, yapmamaya çalıştım ve bu bana her zaman artı getirmiştir. Zaman zaman bu tavrımdan, açık sözlülüğümden dolayı birilerinin hoşuna gitmese de birileri tarafından dik kafalı, veyahut kendine çok güveniyor sözleri söylense de ben tavrın dinimize daha uygun olduğunu düşünüyorum.

                O açıdan diyorum ki benim özüm ne ise, sözüm o. Asla ve asla şurada birilerinizi ikna etmek, birilerinizi kısa bir süre yanıma almak için içimde olmayan, vicdanımın, kalbimin ve beynimin kabul etmediği hiçbir vasfımı, hiçbir sözü asla burada söylemedim, başka yerde de söylemedim, burada da söylemeyeceğime inanmanızı istedim.”

                Amaçlarının üç beş kişinin sendikacılık rüzgarına kapılmak olmadığını vurgulayan Demirci, şunları söyledi: “Mevcut sendikalar varken DİVA-SEN neden kuruldu? Üç beş kişinin sendikacılık rüzgarına kapılıp da haydin biz de bir sendika kuralım, biz de sendikacılar kervanına katılalım, bizim de adımız basında duyurulsun gibi heves, böyle bir dünyevi gayret içerisinde asla kurulmamıştır. DİVA-SEN, zaruriyete binaen büyüklerimizin bazı hocalarımızın tavsiyesi üzerine böyle bir sendikanın kurulmasının mecburiyetine binaen ilk etapta Anadolu hareketi olarak hoş görünün merkezi Konya’da kuruldu.”

Editör: TE Bilişim