Yurtlu yaptığı yazılı açıklamada, şubelerin kendi başlarına tüzel kişilikleri bulunmayıp, derneğin bir alt örgütü olarak faaliyet gösteriğine dikkat çekti. Yurtlu, şubelerin bağlı bulundukları genel merkezin bir alt temsil organları olduğunu, bu nedenle, özellikle genel kurul toplantılarını, genel merkezin yapacağı genel kurul toplantısından en az iki ay önce yaparak, tüzükteki hüküm gereği üst kurul üyesi seçmeleri gerektiğini dile getirdi.
     Yurtlu, ''aksi takdirde genel merkez toplantısından sonra yapılan genel kurulun bir anlamı olmayıp, idari ve adli işleme maruz kalınmaktadır. Yapılan genel kurul toplantısı da, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı yapılmış sayılır'' dedi.
     Diğer yandan, şubeler, bağımsız bir dernek gibi faaliyet gösterdiğini vurgulayan Hakkı Yurtlu, dernek şubelerinin, bağlı bulundukları derneğin, genel merkezine bağlı olduklarını, mal varlıklarının genel merkeze ait olduğunu, genel merkezin yetkisi dışında bazı faaliyetleri yapma konularının kısıtlı olduğunu ifade etti.
     İl Dernekler Müdürü Yurtlu, ''Şubenin, genel merkez genel kurul toplantısında önce yapılacak toplantıda da, yeteri sayıda üst kurul üyesi seçilerek, genel merkezde temsil edilme ve söz hakkı alma hakkı vardır. Bu demokratik hakkın temsili ve kullanımı açsından, üst kurul üyesi seçilmesi önemlidir'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim