Sorgun'da 4 yıl önce yapılına başlanılan ''Selahattin Alan Cami'' inşaatı, dernek başkanının 3 yıl önce vefat etmesi nedeniyle yarım kaldı.
     Sorgun'da üç yıl öncesine kadar 40'ın üzerinde cami yaptırıp, ibadete açılmasını sağlayan Yusuf Kılıç 3 yıl önce 82 yaşında vefat etti. Yusuf Kılıç'ın ölümünden önce kurduğu ''Cami Yaptırma Derneği'' aracılığı ile inşaatını başlattığı ''Selahattin Alan Cami'' yapımı ise yarım kaldı.
     Babasının ölümünün ardından Selahattin Alan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığına getirilen Mehmet Kılıç, caminin hiç bir gelirinin bulunmadığını, sadece Cuma günleri hayırseverlerden yapılan yardımlarla inşaatın tamamlanmaya çalışıldığını bildirdi. Kılıç, bu işlerin ne kadar zor olduğunu babası öldükten sonra anladığını vurgulayarak, ''Rahmetli babam bir çok köy ve kasabada 40'tan fazla camiyi nasıl yaptırmış, doğrusu çok şaşıyor ve hayret ediyorum. Babamı kaybettikten sonra Yusuf Daşgın isimli bir arkadaşımızla derneği yürütmeye çalıştık. Çünkü kimse yanaşmadı. El birliği ile bugüne kadar çalıştık. Camimiz çok büyük. Üç katlı. Biz işin başına geçtiğimizde küçük kubbeleri yapılmamıştı, onları tamamlattık. Kubbelerin kaplamalarını bakırdan yaptırdık. Sadece o kaplamalar için 80 bin lira harcadık. Yağmur yaştan kurtardık ve şu an alt katında namaz kılınıyor. Zaten bir yılda ancak bu kadar para toplayabiliyoruz. Bununla da ne kadar yaptırabilirsek'' dedi.
    Kılıç, önümüzdeki günlerde caminin dışını taş kaplama yaptıracaklarını ve ne pahasına olursa olsun babasından yarım kalan bu camiyi tamamlamak istediğini dile getirerek, vatandaşlardan camiye yardım yapmaları talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim