Denizbank 471. Şubesini Sorgun'a açtı.
     Son yıllarda Türkiye genelinde şube sayısını hızla artıran Denizbank 471. Şubesini de Sorgun'da açarak hizmetine sundu. 7 personelle hizmet verdiklerini belirten Denizbank Sorgun Şubesi Müdürü Vedat Yılmaz, çalışan personelin tamamının Sorgunlu olduğuna dikkati çekerek, ''Ben Doğankentliyim, 15 yıllık bir meslek hayatım var. Buraya Ankara Ostim Şubesi'nden geldim. Bu bizim 471. şubemiz. Hedefimiz 2012 yılına kadar 800 şubeye çıkmak ve söz sahibi ilk beş banka arasında yerimizi almak'' dedi.
     Banka olarak personel alırken genellikle o yörenin insanı olmasına dikkat ettiklerini belirten Yılmaz, ''Çünkü böyle daha verimli çalışma yapmamız mümkün olabiliyor. Bu nedenle de personelimizin tamamını Sorgun ve çevresinden tercih ettik'' diye konuştu.
     Sorgun'un ticari potansiyelinin bir çok ilden daha büyük oluşunun Bankaların buraya şube açmalarında önemli rol oynadığına dikkati çeken Yılmaz, Sorgun'un gelecekteki ticari hayatının çok daha parlak olacağını vurgulayarak şöyle konuştu: ''Türkiye nasıl dünya üzerinde stratejik bir noktada bulunuyorsa, Sorgun'da aynı o ölçüde Türkiye'nin tam ortasında ticari açıdan çok önemli bir noktada bulunuyor. Benim şahsi düşüncem, Sorgun önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde ticari potansiyelini daha da artıracak ve çok önemli bir konuma gelecektir. Tarım bölgesi olarak büyük avantajları olan Sorgun'da hala kuru tarım yapıyor. Oysa yörenin bir çok yerinde birkaç metreden su çıkabiliyor. Eğer bu yer altı suları iyi değerlendirilir, sulu tarıma geçilir ve damlama sistemi ile tarım yapılırsa o zaman üreticinin kekesine daha fazla bir girdi olacaktır. Bu da bu yörenin zenginleşmesini sağlayacaktır. Sorgun Yozgat arası geleceği çok parlak olan bir sanayi ve tarım bölgesi olarak görülüyor. Bu bölgede sanayi ve sulu tarıma ağırlık verilmesi de büyük bir kazanç sağlayacak, o zaman çevre illerden buralara göçler daha da yoğunlaşacaktır.''
Editör: TE Bilişim