Boğazlıyan Belediyesi Zabıtası, Toplum Sağlığı Merkezi görevlileriyle birlikte çay ocağı ve kahvehanelerde denetim yaparak, iş yerlerinde işyeri açma ruhsatı, portör muayenesi, hafta sonu çalışma ruhsatlarının olup olmadığını kontrol edip, hijyen kurallara uyulup, uyulmadığını denetledi.
     İş yerlerinin sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları taşıyıp, taşımadığı hususlarına dikkat edilen denetimlerde eksiği bulunan esnaf uyarılarak bir hafta süre tanındı.
     Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildiren yetkililer, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile portör muayeneleri olmayan, portör süreleri biten esnafın faaliyetlerini sürdürebilmesi için denetimlerde belirlenen eksiklikleri en kısa sürede gidermelerini istedi. İşyeri açma ve çalışma, hafta tatil ruhsatı olmayan, yenileme işlemi yaptırmayan işyerlerine kanun gereği cezai işlem uygulanacağını kaydeden yetkililer, işletmelerin cezalı duruma düşmemeleri için ikazlara uymalarını tavsiye etti.
     Denetimlerin periyodik olarak sürekli devam edeceğini vurgulayan yetkililer, ''Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Denetimlerde özellikle hijyen, esnafın portör muayenelerini kontrol ediyoruz. Kurallara uymayanlara gerekli yasal ve cezai işlemleri uyguluyoruz'' dediler.
Editör: TE Bilişim