Devlet Demiryolları (TCDD) 2. Bölge Müdürlüğü, demiryolu hattında zararlı otlara karşı yapılacak ilaçlama çalışması nedeniyle ilgilileri uyardı.

     TCDD 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Kayseri, Niğde, Ulukışla ve Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak demiryolu hattında özel ilaçlama treniyle uzman personel gözetiminde ilaçlama çalışması yapılacak.

     Ot ilaçlamasında kullanılacak kimyasalların insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkilememesi için gereken tedbirler alınmasına rağmen, ilaçlama sonrası demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekiyor.

     İlaçlama çalışması, 18-20 Nisan'da Eskişehir-Ankara, 21-22 Nisan'da Ankara-Irmak, 25-27 Nisan'da Irmak-Çankırı-Karabük-Zonguldak, 29 Nisan-3 Mayıs'ta Irmak-Yerköy-Kayseri-Niğde-Ulukışla demiryolu hattında yapılacak. İlaçlamanın başlayacağı 18 Nisan'dan itibaren ilaçlama yapıldıktan sonra bir hafta süreyle demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılmasının can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz edebileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Editör: TE Bilişim