Mükremin Kayhan önderliğindeki İleri Gazetesi’nin saygın isimlerden oluşan yazı ailesine önce Yusuf Bağcı dahil oldu, ardından da gerek İleri Gazetesi okurlarının, gerekse Yozgat halkının yabancısı olmadığı, uzun yıllar İleri Gazetesi’nde Mükremin Kayhan'la kader birliği yaparak pek çok ilklere imza atan gazeteci Seyfi Çelikkaya İleri Gazetesi Yazıişleri Müdürü olarak yuvaya dönüş yaptı.
İleri Gazetesi, Yozgat'ın ilk ofset baskılı günlük gazetesi ve ilk vasıflı gazetesi olma özelliği ile birlikte, belirli ama uzun bir dönem tek olmasına rağmen, Yozgat'ı, Yozgat insanını ilgilendiren olayları hiçbir zaman göz ardı etmedi, her olayda, her gelişmede mutlaka İleri Gazetesi orada oldu, gelişmeleri okurlarıyla o günün koşullarında paylaşmaya çalıştı.
Bugün teknoloji değişti. Sistem dijitale döndü. Habercilik anlayışı farklı bir hal aldı. Yerel basın farklı bir şekil aldı, mali sıkıntıları giderek artmaya başladı. Tamda bu noktada İleri Gazetesi yeniden devreye girip, yeniliklerin, farklılaşan habercilik anlayışının yeniden kendi mecrasına dönüş yapabilmesi noktasında çalışma arkadaşlarıyla fikir birliğine varıp, yola koyuldu.
İleri Gazetesi ve çalışanları çıktığı bu yolda ilerlerken, yaşayacağı, karşılaşacağı sıkıntıları biliyor. Biz İleri ailesi olarak, ''Sırçalı köşkte oturup ahkam kesme'' gibi bir derdi olmayan, aksine rahmetle andığımız üstat Abbas Sayar'ın dediği gibi ''Çileyi Başörtüsü'' yapmayı tercih ederek, bu yolu arşınlıyoruz. Yolumuz uzun ve çetin, ancak biz bu yolda yürümeye, gelişmeye kararlıyız.
İleri Gazetesi, söylenegeldiği gibi ''Tarafsız '' değildir. İleri Gazetesi ''Yozgat'' adına, ''Yozgatlı'' adına taraftır, taraf olmaya da devam edecektir. İleri Gazetesi, mahalli gazetedir, yerel gazetedir, Yozgat'ın gazetesidir. O halde sayfalarında Yozgat'a yer verecek, arada bir genel konulara değinmiş olsalar da köşe yazarları Yozgat'ı yorumlayacak, eleştirecek, önerilerde bulunacak.
İleri Gazetesi ne tek bir kişinin, ne de diğer çalışanların gazetesi değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Dolayısı ile İleri Gazetesi çalışanların bireysel menfaatleri, anlaşmazlıkları, kırgınlıkları, duygusal veya daha farklı ilişkilerinin malzemesi değil, Yozgat halkının gözü, kulağı, sesi olma yolunda ilerleyecek, Yozgat'a bir çivi çakanı alkışlayacak, Yozgat'ın bir çöpünü yok etmeye çalışanların karşısında duracak, gücünü okurlarından almak suretiyle tepkisini, duruşunu ortaya koymaya devam edecektir…

Editör: TE Bilişim