Karaarslan, yaptığı açıklamada, Sarıkaya ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyünün, Karayakup beldesine bağlanması için 2011 yılı Temmuz ayında referandum yapıldığını belirtti.
    178 seçmenin oy kullandığı referandum sonucu 106 evet oyuyla Çıkrıkçı Köyü’nün beldeye bağlanmasının kabul edildiğini vurgulayan Karaarslan; “Çıkrıkçı Köyünde  yaşayan halkımız beldemize bağlanmak istiyordu  Hem halkımız, hem de biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz artık burada yaşayan insanlarımız  belediyemizin her türlü hizmetin rahatlıkla yararlanacak. Yaşam kaliteleri artacak.
    Onlara iyi ve kaliteli hizmet vermeye çalışacağız” diye konuştu.Köy Muhtarı Süleyman Yücelsoy ise uzun zamandır hayalimizdi bugüne kısmet oldu çok mutluyuz” dedi.
    Başkan Karaaslan, Yozgat Valiliğinin 23.09.2011 tarih ve 5896 sayılı yazısı ile Sarıkaya İlçesine bağlı Çıkrıkçı Köyünün 5393 sayılı Belediye kanunu’nun 8’inci maddesi uyarınca Karayakup Belediye meclisinin 09.09.2011 tarih ve 8/1 sayılı kararı ile aynı isimle müstakil mahalle olarak Karayakup Belediyesine katıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim