Dernek Başkanı İbrahim Efe, Halil İbrahim Sofrası Restoran'daki şölende yaptığı konuşmada, Yozgat'ın Çiğdemli beldesinin, Duralidayı, Burunören ve İsmailhacılı köylerinin mahalleye dönüştürülmesinin ardından daha da büyüdüğünü kaydetti.
     Efe, şöyle devam etti:
     ''Dernek ile belediyemiz el ele verdiği, yan yana durduğu sürece başarılı oluruz. Kurumlar kalıcı, kurumları yönetenler geçicidir.
    Bu kurumlar onları yönetenlerin değil sizlerindir. Onlara sahip çıkalım. Çiğdemlililer başka sebeplerle değil, birlik ve beraberliğimizle çevremizde örnek gösterilmeliyiz. 'Adam adama gerek olmasa, her biri bir dağ başında olurdu' ata sözümüz her şeyi açıklıyor.
    Birbirimize ihtiyacımız var. Yaşamımızda, toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu anlamamız gerekmektedir.
    Toplumları sağlıklı bir şekilde ayakta tutan faktörlerin başında şüphesiz birlik ve beraberlik yer alır. Bir toplumda, birlik ve beraberliğin sağlanması için o toplumda yaşayan herkese bir takım görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında, fertlerin kendi çıkarlarını bir yana bırakıp, toplumun çıkarlarını ön plana alarak çalışması gelir.''
     Her yıl Arabaşı Şöleni, ramazanda iftar yemeği, yaz aylarında Çiğdemli'de piknikler düzenlediklerini kaydeden Efe, bu yıl ilk defa 4 yıllık bir bölümü kazanan üniversite öğrencilerine maddi yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim