İl Tarım Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesiyle ilgili tebliğinin yayınlandığını duyurdu.

     Yapılan yazılı açıklamada, 31 Aralık 201 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemindeki bilgilerini güncelleyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı mazot, gübre ve toprak analizi desteğine başvuruda bulunmayanlar uyarıldı. Çiftçilerin 1 Nisan 2011 tarihi mesai bitimine kadar tarım müdürlüklerine başvurularını yapmaları gerektiği ifade edildi.

YETİŞKİN EĞİTİM

PROGRAM

            İl Tarım Müdürlüğü, çiftçilerin eğitimine yönelik olarak hazırlayıp, AB fonlarından desteklenen ''Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi'' ilgi ilgili çalışmalar devam ediyor.

     İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Köksal, Ziraat Mühendisi Özgür Memiş, Veteriner Hekim İlker İpek, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve çiftçi Mustafa Yaşa ile birlikte proje ortağı Romanya, İtalya ve Yunanistan'dan gelen tarımcılarla Yunanistan'da buluşarak, değerlendirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

            Yunanistan'da tarıma yönelik yürütülen çalışmalar ve üretim tesislerinde gerçekleştirilen incelemeler sonucunda elde edilen bilgiler ışığında, Yozgat'ta yapılan uygulamaların karşılaştırılarak, uygun çalışmaların başlatılmasına yönelik altyapılar üzerinde durulduğu kaydedildi.

KADIN ÇİFTÇİLER

YARIŞACAK

            Kadınlara yönelik eğitim çalışmalarına destek vermek amacıyla 2004 yılından itibaren ülke genelinde düzenlenmeye başlanılan ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' bilgi ve proje yarışması il elemeleriyle ilgili hazırlıklar tamamlandı.

     İl Tarım Müdürlüğü, yarışmanın 8 Mart Dünya Kadınlar günü il birinciliği elemelerinin yapılacağını duyurdu. Grant Eser Otel'de saat 14.00'da yapılacak yarışmada birinci olan ekip, bölge elemelerine katılama hakkındı elde edecek.

     Açıklamada, bölge elemelerinin de 24 Mayıs tarihinde Yozgat'ta yapılacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim