Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, tarım ve hayvancılık desteklerinin yanı sıra, bitki hastalık ve zararlıları, hayvan hastalık ve zararlıları ile gıda güvenliği ve diğer konularda bilgilendirmek amacıyla çiftçilerle gece eğitimleri düzenlemeye başladı.
    Yozgat çiftçisinin tarım ve hayvancılıkta bilinçlenmesi amacıyla Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gece ve Gündüz Eğitimleri' merkeze bağlı köylerde başlatıldı.
    Çiftçilerin arazi işlerinin yoğun olmadığı Kasım ve Şubat aylarında yapılan eğitimlere Tarım İl Müdürü Ünal Koçak'la birlikte Tarım İl Müdürlüğü şube müdürleri ve teknik elemanlarından oluşan bir ekip katılıyor.
    Şuana kadar merkeze bağlı Salmanfakılı, Haydarbeyli ve Tayip Köyleri'nde bu eğitimler düzenlendi. 80 çiftçiye ulaştıklarını belirten Tarım İl Müdürü Ünal Koçak; “Eğitim çalışmalarında özellikle hububat ekilişlerine zarar veren tarla faresi ile mücadele, tarım sigortaları, toprak tahlili, anız yakmanın önlenmesi, doğrudan gelir desteği ve diğer tarımsal desteklemeler, hayvan hastalıkları ve aşılama çalışmalarında önem arz eden şap mücadelesi konularında çiftçilerimizin soruları yerinde cevaplanmaktadır” dedi.
    Koçak, eğitimlerin kış sezonu boyunca aralıksız olarak devam edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim