Torba Yasası’ndan yararlanmaya geldiler, sıra beklemekten perişan oldular

Yozgatlı’nın kuyruk çilesi bitmek tükenmek bilmiyor. Hastanede kuyruk, postanede kuyruk, bankada kuyruktan sonra şimdide SGK’da kuyruk dönemi başladı. ‘Torba Yasası’ndan yararlanmak için SGK’nın yolunu tutan yüzlerce vatandaş, yetersiz bina, personel ve ağır aksak işleyen sistem yüzünden saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Torba Yasası, Yozgatlı yüzlerce vatandaşı deyim yerinde ise bir torbanın içine soktu. Yasanın getirdiği yapılandırma imkanından yararlanmak için SGK’nın yolunu tutan insanlar, bu işlem için seçilen Bağ-Kur binası ve personel yetersiz gelince, ortaya izdiham görüntüleri çıktı.

KÖYDEN-KENTTEN GELDİLER

            İlçelerde SGK müdürlükleri olmasına rağmen yapılandırma için Yozgat’a gelmek zorunda kalan vatandaşlar, Torba Yasası’ndan yararlanmak için çile çekiyor.

            Üç kattan oluşan Bağ-Kur binasında bir araya gelen yüzlerce insan, adeta izdiham oluşturuyor. İşlemler için yetersiz sayıda olan personel ne kadar özverili çalışırsa çalışsın, insanların kuyrukta beklemesine engel olamıyor. Kurum bünyesinde alınan önlemlere rağmen vatandaşlar her işlem için önce sıraya girmek zorunda kalıyor.

ÇAĞ DIŞI BİR BİNA…

            SGK yeni binası henüz yapım aşamasında olmasından ötürü Bağ-Kur işlemleri eski binada yürütülüyor. Yapılandırma işlemleri için bu binanın tercih edilmesi, personel yetersizliği ile adete işleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

            Günümüz şartlarına uymayan fiziki yapısı ile Bağ-Kur binasında mesai saatinden akşama kadar oluşan izdiham insanları canından bezdiriyor.

PERSONEL

YETERSİZ

            Yozgat’ta personeli mevcut işleyişi açısından yetersiz olan SGK’nın bir de Torba Yasası ile oluşan fazladan yoğunluğa maruz kalması günümüz şartlarına yakışmayan görüntüler oluşturuyor.

            Yetersiz personelle hizmet veren SGK İl Müdürlüğünün talebe karşılık veremez hale gelmesi Yozgatlıyı perişan etmekten öteye gitmiyor. Vatandaş içine düştüğü bu durumu isyan ederek dile getirdi.

            Torba Yasası diye bir umut Yozgat’a geldiklerini ancak kuyrukta beklemekten helak olduklarını söyleyen vatandaşlar; “Bir binanın içinde mahşer yerini aratmayan kalabalığın ortasında ne kadar sağlıklı işlem yaptırılabilir. Çalışanlara da bir şey diyemiyoruz. Bir kişiye yüzlerce insanın işlemi düşüyor. Yozgatlıya çektirilen bu çile Allah’tan reva mı?”

Editör: TE Bilişim