Çekerek ilçesi Bayındırhüyük beldesi ile Kayalar, Kuruçay, Kavakalan, Çeltek, Koyunculu köylerinde yarı bodur elma bahçeleri tesis edilmeye başlandı.

     İlçe Tarım Müdürlüğü, pilot bölge olarak belirlenen köylerdeki anlaşmalı çiftçilere bin 333 adet sertifikalı yarı bodur elma fidanı dağıtıldı. Üreticilere fidan dikim teknikleri ile yetiştiricilik konularında bilgiler veren Ziraat Mühendisi Murat Yiğit, köylüleri meyveciliğe yöneltmek amacıyla örnek bahçeler tesis etmeye başladıklarını belirterek, ''Çiftçilerimize bölgemizde yetiştirilebilecek sertifikalı fidanlar hakkında gerekli bilgileri veriyoruz ve yönlendiriyoruz.

            Şuanda istenen talep doğrultusunda bin 333 adet sertifikalı yarı bodur elma fidanlarımızı sahiplerine dağıttık. Çevresine örnek olacak bu çiftçilerimize fidan dikim, sulama, budama teknikleri ile yetiştiricilik konularında bilgiler verildi'' dedi.

     Yiğit, ayrıca bu örnek bahçeleri sürekli gezerek yerinde bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını, dikimi yapılan sertifikalı yarı bodur elma fidanlarının en geç 3 yıl içerisinde ekonomik olarak verim vermeye başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim