Çekerek ilçesine yeni bir cami yapmak amacıyla kurulan dernek faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlayarak, caminin büyük bir kısmını tamamladı.
     Emekli imam hatip Yusuf Zorbilmez'in başkanlığını yaptığı dernek, henüz 6 ay önce kurulmasına rağmen, çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.
     Bayezit Cami Minare ve Kuran Kursu Yaptırma, Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Zorbilmez, derneklerini 6 ay önce kurmak suretiyle, cami ihtiyacı duyulan ilçeye yeni bir cami kazandırmak için kurucu arkadaşlarla işe başladıklarını söyledi.
     Zorbilmez, yer tahsisinin ardından zemin etüdü ve inşaat ruhsatını alarak, çalışmalara başladıklarını dile getirdi. İyi bir çalışma örneği sergileyerek çok kısa zamanda inşaatın büyük bir kısmını tamamladıklarını anlatan Yusuf Zorbilmez, ''Hayırseverlerin katkısı ve bağışlarının yanı sıra yardım toplama kanunu kapsamında aldığımız izinle gerekli yardımları toplayarak, kısa zamanda camimizi ibadete açmak istiyoruz'' dedi.
     Yusuf Zorbilmez, caminin alt kısmının Kuran Kursu olarak hizmet vereceğini, Müftülükten de aldıkları ihtiyacı belirtir izin üzerine gerekli olan Kuran Kursunu da bir an evvel yapıp, Diyanet İşleri Başkanlığına devrederek, ilçede dini eğitimine fiziki anlamda katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim