Çekerek'te son zamanlarda sıklaşan elektrik arızalarına bağlı kesintiler, halkın tepkisine neden olurken, Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) İşletme Başmühendisi Ferhat Aksu, ''Kesintiler doğal olaylardan kaynaklanıyor'' dedi.

     Arızalara bağlı olarak meydana gelen ani kesintilerden elektronik eşyaların olumsuz etkilendiğini bildiren vatandaşlar, özellikle programlanmış çamaşır makinesi, buzdolabı, bilgisayar gibi elektronik eşyaların anlık kesintiler nedeniyle arızalanıp, bazılarının ise kullanılamaz hale geldiğini ileri sürüp, çözüm istedi.

     ÇEDAŞ İşletme Başmühendisi Ferhat Aksu da şikayetler üzerine yaptığı açıklamada, ''Arızanın nedenleri hatlarımızın tamamen eski oluşundandır. Bizim 6 tane besleyici noktamız var.

                Burada 6 besleyici noktamızdan Sorgun köyler gurubu hattımızdan çıkan arızalar nedeniyle bu elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintiler tamamen doğal olaylardan kaynaklanıyor'' diye konuştu.

     Aksu, bazı bölgelerde iletkenlere değen ağaçların olduğunu, hatlardaki bazı direklerde izolatörlerin yandığını ve çatladığını tespit ettiklerini, üst makamlara bildirerek, ağaçların kesilip, direklerde de yenileme çalışması yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

''ÇALIŞMALAR YAPILIYOR''

                Aksu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

                ''Çekerek ilçe merkezi başta olmak üzere 43 köy ve 4 kasabanın sokak lambalarının eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. 2008 yılında bizim arıza ekibi geldiğinde 750 armatör varmış, Çekerek genelinde şuanda 2011 yılında 1600 armatör mevcuttur. Eski kullanılan malzemelere göre bizlerin getirmiş olduğu yeni malzemeler gayet kaliteli, uzun ömürlü, armatörler beyaz 250 volttur. Eskileri 110 volta kadar düşük seviyede olmasıyla sorunlar ortaya çıkmaktaydı. Çoğunu yeniliyoruz ve yapılan çalışmalarımız ortadadır.

     Yanmayan lambalar olabilir. Bizlerde program dahilinde ilçe merkezinde günde iki trafo ve 3-4 köyün sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Sokak lambası, aydınlatması olmayan vatandaş bizlere gelip bilgi verirler bizlerde o bölgenin lamba ihtiyacı olup olmadığını yerinde tespitini yaptıktan sonra gerçekten uygunsa aydınlatmasını yaparız.

     ÇEDAŞ'ın mevzuatına göre sokak lambalarının vatandaşın parkını bahçesini aydınlatacak şeklide değil ihtiyacı olan cadde ve sokakları aydınlatacak şekilde takılıyor. Eğer ki vatandaş yaşlı ve evinin etrafı karanlık gerçekten aydınlatılmasına gerek var ise o konuda da elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.''

Editör: TE Bilişim