TEDAŞ'a bağlı Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (ÇEDAŞ) yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesinin ardından yeni yönetim çalışmalarına başladı.
    Yozgat ile birlikte üç ili bünyesinde alan şirket, tüm kadrolarında değişikliğe gitti.
    ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş, düzenlediği basın toplantısında, Sivas, Yozgat ve Tokat illerinde hizmet veren Çamlıbel Elektrik A.Ş'nin 31 Temmuz itibariyle Limak, Kolin ve Cengiz Ortaklığına devrinin tamamlandığını belirtti.
    Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde hizmet sunan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesinin ardından 258 milyon 500 bin dolar bedelle devralındığını anlatan Durmuş, ''Kolin, Cengiz, Limak ortaklığı olarak Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin devrine yönelik olarak Çamlı A.Ş. adıyla ayrı bir şirket kurulmuştur. Bu şirket TEDAŞ'ın Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'deki hisselerin tamamını devralmıştır. Şirketimiz bundan sonra da faaliyetlerine Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. adı altında devam edecektir'' dedi.
    Durmuş, devir sonrası sorumlu oldukları hizmet alanında Sivas, Tokat ve Yozgat olmak üzere 3 il, bunlara bağlı 40 ilçe, 145 belde, 2 bin 429 köy, bin 314 mezraada yaklaşık 1 milyon 743 bin nüfusun elektrik dağıtım ve perakende satış işlemlerini yürüteceklerini kaydetti.
    Kurumun Haziran ayı sonu itibariyle satın aldığı enerji miktarı, satılan enerji miktarı ve kayıp kaçak oranları hakkında da bilgi veren Durmuş, 3 ilde kayıp kaçak oranının yılın ilk 6 ayında yüzde 8,23 oranında olduğunu anlattı. Durmuş, şunları kaydetti:
    ''ÇEDAŞ çatısı altında oluşturulan Kolin, Cengiz ve Limak ortaklığının güçlü şirket yapıları, bilgi birikimleri, iş yapma ve ortaklık kültürleri ile tüketicilerimize çok daha kaliteli ve kesintisiz hizmet sunulması açısından yaratacağı sinerjiye olan inancımız tamdır. Öncelikli hedefimiz ilgili mevzuat çerçevesinde ve sistem bütünlüğü içinde bölgemizin ve ülkemizin enerji arz güvenliği ve müşterilerimize en üst seviyede kaliteli hizmet götürülmesini sağlamak, bu kapsamda kamunun kısıtlı kaynakları ile gerçekleştirmekte zorlandığı alt yapı yatırımlarını hızla gerçekleştirmektir.
    Söz konusu hedefin gerçekleşmesi ve müşterilerimizin kaliteli, kesintisiz bir elektrik dağıtım hizmetinden faydalanmaya devam etmeleri için müşterilerimizin elektrik faturalarını süresi içerisinde eksiksiz olarak ödemeleri büyük önem arz etmekte olup, müşterilerimize bu konuda gösterecekleri duyarlılıktan ötürü şimdiden teşekkür ederiz.''
    Durmuş, elektrik fatura tahsilatlarının da bu haftadan itibaren 3 ilde hafta sonları da ÇEDAŞ veznelerinden tahsil edilebileceğini söyledi.
    Durmuş, şirket çalışan hiçbir personelin mağdur edilmediğini, isteyenlerle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, bazı çalışanların diğer kurumlara geçiş yapmak istediğini kaydetti.
    Bundan sonra amaçlarının, görevlerinin kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade eden Durmuş, 5 yıl içinde köylerde önemli yatırımlar yapacaklarını da ifade ederek, tüm köylerin şebekelerinin yenileceğini kaydetti.
    Toplantıda, Kolin İcra Kurulu Başkanı Devrim Koloğlu, Enerji Grubu Başkanı Saltık Düzyol, Sivas İl Müdürü Cengiz Kuzucuoğlu ile kurumun genel müdür yardımcıları Muzaffer Ayhan ile Halit Bakal da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim