Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Çanakkale Zaferi kaybedilmiş olsaydı, devletimizin yıkılacağını, milletimizin esarete düşeceğini, yurdumuzun sömürge haline getirileceğini söyledi.

            18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ortaya konulan mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti ruhunu oluşturan milli ve manevi iradenin büyüklüğüne dikkat çekti.

            Çanakkale Zaferi’nin bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Açıkgöz; “Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale’de Türk ordusunun en modern silahlarla donatılmış düşman ordusunu mağlup ederek kazandığı bu savaşı unutmamak hepimiz için bir vatan borcudur. Çünkü silah ve teçhizat bakımından büyük bir mahrumiyet içinde bulunan Mehmetçiğin gösterdiği kahramanlıklar sayesinde aziz milletimiz yok olmaktan kurtulmuştu. Çanakkale, Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Eğer bu savaş kaybedilseydi, devletimiz yıkılacak, milletimiz esarete düşecek, yurdumuz sömürge haline getirilecekti” dedi.

            Açıkgöz şöyle devam etti: “Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu inançla Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak, Çanakkale Zaferi'nin 96. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim