Türkiye’nin ilk milli parklarından olan Çamlık Milli Parkı turizm güzelliği, doğal yapısı ve yemyeşil görünümüyle Yozgat’a yolu düşen herkesin ilgisini çekiyor. Bu güzel mekan hafta sonu Yozgatlıların akına uğruyor. Gezinti, piknik ve mesire yeri olarak da kullanılan Çamlık Milli Parkı’nın tanıtımı Yozgat için büyük önem arz ediyor.
    Aşıklara, ozanlara, sevgililere ve dostlara gönlünü açıp ilham kaynağı olan Çamlık’ın bu haftaki konukları Yozgatlı aşıklar ve ozanlar oldu.
    Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin davetlisi olarak Çamlık’a gelen Aşıklar ve Ozanlar Kent Ormanı Bölgesi’ndeki mekanda gönüllerince eğlenip, bu güzel mekanın keyfini doyasıya çıkardılar. Aşıkların ortaya çıkardığı güzellik Çamlık’a piknik için gelenleri de eğlendirdi.
    İlahi emri “Kur’an-ı Kerim’i okuyarak başlayan aşıklar sazla sözü birleştirip güzel bir Çamlık programına Kent Ormanına gelen Yozgatlılar da ilgi gösterdi.
    Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Ahmet Sargın; “Bölgemizde tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Sürmeli Festivali’nde 50-60 şair-yazarı konuk edip Yozgat’ın tanıtımına katkıda bulunduk. İstiyoruz ki Yozgat tarihi ve turistik özelliği, doğal güzelliği ile dünyaya tanıtılsın. Biz kendi adımıza kısır imkanlarımızla ilimizin tanıtımında üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Çamlık Milli Parkı’ndaki programımızda tanıtım amaçlı bir program oldu” dedi.
    Doğal güzelliği, bitki örtüsü ve yemyeşil görünümüyle Yozgat Çamlığı bölgenin en güzel mekanlarından birisi olduğunu hatırlatan Sargın; “Bu güzel mekanı gören yabancılar ve turistler Çamlığa hayran kalıyor. Bir Yozgatlı olarak Çamlık’ı tanıtmak görevimiz olmalı. Çamlık bizim göz bebeğimiz, Aşıklara-Ozanlara ilham kaynağı olan bir mekandır.Bu haftaki buluşma yerimizdi. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
    Çamlık Kent Ormanı bölgesinde piknik ve tanıtım programında buluşan aşıklara kavurma, etli mantar, ayran ikramında bulunuldu. Salata, kavun ve patlıcan patlatması ile zenginleşen sofrada diğer misafirler de nasiplenerek sofra duası ile emeği geçenlere teşekkür ederek Çamlık’tan ayrıldılar.
Editör: TE Bilişim